Bugun...



Beton A.Ş.'nin tüm faaliyetleri durdu!

Kumluca Belediyesi Şubat Ayı Meclis toplantısında Kumluca Beton AŞ’nin Yönetim Kurulu belirlenmesi gündem maddesinde Ak Parti ve MHP grubu yönetim kurulana öneri alınmadığı gerekçesiyle ret oyu verdi. Gündem maddesi kabul oyunu karşılamadığı için Beton AŞ’nin tüm faaliyetleri durdu.

facebook-paylas
Tarih: 02-02-2023 18:30

Beton A.Ş.'nin tüm faaliyetleri durdu!

Kumluca Belediyesi Şubat Ayı Meclis toplantısında Kumluca Beton AŞ’nin Yönetim Kurulu belirlenmesi gündem maddesinde Ak Parti ve MHP grubu yönetim kurulana öneri alınmadığı gerekçesiyle ret oyu verdi. Gündem maddesi kabul oyunu karşılamadığı için Beton AŞ’nin tüm faaliyetleri durdu.

Kumluca Belediyesi Şubat Ayı Belediye Meclis Toplantısı Mustafa Köleoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclisi 10 gündem maddesini görüşüp, karara bağlamak için toplandı.

Başkan Mustafa Köleoğlu, Şubat ayı içerisinde önemli günlerle ilgili mesajlar verdi. Söz alan Ak Parti Grup Sözcüsü Halil Karataş, Mavikent Sanayi Sitesi ve Adrasan Sahil şeridindeki imar uygulaması hakkında bilgi istedi.

Sanayi Sitesi ile ilgili bilgi veren Başkan Yardımcısı Osman Duran: “Sanayi Sitesi imar planı tamamlandı. Yapımı için ihale aşamasındayız. Önümüzdeki hafta sanayi esnafına bilgi vererek, kiralama taleplerini alacağız. Dükkanların kaba dış ve kepengine kadar tamamlayarak teslim edeceğiz” dedi.

Adrasan imar planı ile ilgili de bilgi veren İmar ve Şehircilik Müdürü Şakir Yıldırım, “Sahil şeridinde Bakanlık düzeyinde imar çalışması devam ediyor. Belediyemizce parça parça 18 uygulaması yapılıyor şu an. Gönderilen imar dosyası Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından bazı eksikliklerden dolayı iade edildi. Uygulama çalışmaları ve  parselleme çalışmaları devam ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü.

Gündemin ilk maddesinde Kumluca Kent Konseyi Yürütme Kurulunca alınan tarımsal alanlarda yapılacak yapılar konulu İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. İmar Komisyon raporunda Sel afeti ile beraber işçi evlerinin birçoğuna su basması oluşmasından dolayı yerden 2 metre yüksekliğinde tek tip işçi evi yapılması konusunda raporu görüşüldü.

Başkan Mustafa Köleoğlu: "Afet nedeniyle elzem olan işçi evleri ile ilgili ben belediye Başkanı olarak bu riski almaya hazırım. Vatandaşımdan, çiftçimden yana bir tavır koyuyorum.  Yüce meclisin üzerinde bir güç yoktur" dedi.

Gündem maddesi konusunda bilgi veren Başkan Yardımcısı Osman Duran, "Tarımın Başkenti Kumluca diyoruz. Yaşadığımız afette gördük ki birçok işçi evi sel suları altında kaldı. Kanunen bu işçi evlerine ruhsat veremiyoruz zaten. O yüzden yerden yüksek tek tip işçi evleri planlaması yaptık. Halktan yana bir tavır kullanıldığı takdirde hiçbir mahkemede suç teşkil edeceğini düşünmüyorum" dedi.

Söz alan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Şefik Durdaş ise, "bizim dönemimizde zaten işçi evleri ile ilgili düzenleme yapılmıştı. Yapılmasın demiyoruz. Bizde işçi evlerinin modernize edilmesini istiyoruz. Ama burada usul hatası var. Hukuksuzluğa bizi de alet etmeye çalışıyorsunuz. Bu konuda siyaset yapıyorsunuz" dedi. Konuşmaların ardından İşçi evleri ile ilgili imar komisyonu raporu Ak Parti ve MHP grubunun çekimser oyu ile oy çokluğuyla reddedildi.

Yazı İşleri Müdürlüğünün, 05/01/2023 tarihli meclis toplantısında karara bağlanan, ancak kararın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Belediye Meclisine iade edilen Karşıyaka ve Beykonak Mahallesi Camkırığı Mevkii UIP değişikliğine ilişkin İmar Komisyonu Raporu tekrar görüşüldü. Rapor oy çokluğuyla kabul edildi.
 
Plan ve Proje Müdürlüğünün; Sarıkavak Mahallesi 290 ada 7 parselde soğuk hava deposu yapımı amacıyla hazırlanan 1/1000 ölçekli UIP teklifi konulu teklifi, oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğünün, Belediyeye ait Kumluca Beton AŞ.'nin yönetim kurulunun teşkili ve görev süresinin belirlenmesi konulu teklif yazıları görüşüldü. Kumluca Beton AŞ Yönetim Kuruluna 1 Mayıs 2024 tarihine kadar  görevlendirilmek üzere belirlenen isimler; Mustafa Köleoğlu, Ünal Abacıoğlu, Hüseyin Kütük, Ahmet Alagöz, İsmail Başar, Serkan Ersoy, Seyit Altuner teklifi mecliste tartışmalara neden oldu.

Grup konuşmalarında, Ak Parti ve MHP grubu yönetim kurulana kendi gruplarından öneri alınmadığı gerekçesiyle ret oyu vereceklerini ifade edince, gruplardan 5 kişilik isim verilmesi gündeme geldi. Kararın görüşülmesi için meclise 5 dakika ara verildi. Beş dakika aradan sonra Başkan Mustafa Köleoğlu yönetim kurulu listesine Ak Parti'den Esin Tümen ve MHP'den Erdal Sayın önerisinde bulunarak meclisin oylamasına sundu. Öneri Ak Parti ve MHP Grubu ile İyi Parti Meclis Üyesi Ali Okur ret oylarıyla, kabul edilmedi. Gündem maddesi kabul oyunu karşılamadığı için Beton AŞ’nin tüm faaliyetleri durdu.

Fen İşleri Müdürlüğünün, Belediyeye ait Kumluca Beton AŞ.'nin ayni sermaye artırımının yapılması ve devir işlemi için Başkan Yardımcısı Osman Duran’a yetki verilmesi konulu teklifi görüşüldü. Karar yeter sayısına ulaşmadığı için oy çokluğuyla reddedildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün, Altınyaka Mahallesi 142 ada 2 parsel üzerine ve Narenciye Mahallesi 675 ada 1 ve 2 parsellerde yapılmakta olan kapalı pazar yeri üzerine çatı tipi Güneş Enerjisi Santrali (GES) yapımı, işletimi ve süre sonunda Belediyemize devri için encümene 20 yıl süreli ihale yetkisi verilmesi konulu teklifi, oybirliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün, Hacıveliler Mahallesinde bulunan Belediyeye ait tarla vasıflı 13.600 m² alanındaki 35 parselin satışı için Belediye Encümenine yetki verilmesi konulu teklifi, oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün, Eskicami Mahallesi 229 ada 8, 9 ve 10 parsellerdeki Belediye hisselerinin hissedarlarına satışı için Belediye Encümenine yetki verilmesi konulu teklifi, oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Zabıta Müdürlüğünün, Zabıta tembihnamesinin kayıp eşya ve bulunan evrağın teslimi ile ilgili değişiklik teklifi oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerin ardından meclis sona erdi.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI