Bugun...



Batman, Ekonomik Kalkınma, Kültür ve Turizm Projeleri imza töreni

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI KACIR: “BATMAN’DA NİTELİKLİ İSTİHDAMIN ÖNÜNÜ AÇTIK” “ŞEHRİMİZİN KADİM TARİHİNİ KORUDUK” “TURİZMİ VE İNSAN KAYNAĞINI GELİŞTİRECEK PROJELERE İMZA ATTIK”

facebook-paylas
Tarih: 09-03-2024 16:41

Batman, Ekonomik Kalkınma, Kültür ve Turizm Projeleri imza töreni

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Batman’da son 22 yılda; 26,4 milyar lira tutarında sabit yatırım için bin 570 yatırım teşvik belgesi düzenlediklerini kaydederek, “Şehrimizde 113 bin 500’den fazla nitelikli istihdamın önünü açtık. Bakanlık olarak sağladığımız 1 milyar liradan fazla finansmanla bugüne gelen organize sanayi bölgemizde 12 bin 500’ün üzerinde yeni istihdam oluşturduk.” dedi.
Dicle Kalkınma Ajansı ile Batman’a bugüne kadar kamudan özel sektöre 200 projeye 612,2 milyon lira destek sağladıklarını hatırlatan Kacır, “GAP Bölge Kalkınma İdaremiz ile Batman’daki kamu kurumlarımızın, mahalli idarelerimizin, üniversitelerimizin 84 projesine verdiğimiz destek 428,3 milyon liraya ulaştı. Batman’ın kadim tarihini koruyarak, turizm ve nitelikli insan kaynağı potansiyelini harekete geçirecek projelere imzamızı attık.” ifadesini kullandı.
Batman Ekonomik Kalkınma, Kültür ve Turizm Projeleri Açılış ve 2024 Yılı GAP Projeleri İmza Töreninde konuşan Bakan Kacır, Bakan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, Türkiye Yüzyılı’nda sayısız projeyi Batman’a ve Batmanlılara kazandırdıklarını söyledi.
“İSTİHDAM OLUŞTURDUK” Batman’da nitelikli istihdamın önünü açtıklarını kaydeden Kacır, “Son 22 yılda; 26,4 milyar lira tutarında sabit yatırım için bin 570 yatırım teşvik belgesi düzenledik. Böylece şehrimizde 113 bin 500’den fazla nitelikli istihdamın önünü açtık.  Bakanlık olarak sağladığımız 1 milyar liradan fazla finansmanla bugüne gelen organize sanayi bölgemizde 12 bin 500’ün üzerinde yeni istihdam oluşturduk.” dedi.
“CAN SUYU OLDUK” KOBİ’lere KOSGEB destek programlarıyla can suyu olduklarını söyleyen Kacır, “22 yıl önce Batman’da KOSGEB desteklerinden yararlanan KOBİ’lerin sayısı bir elin parmağını geçmiyor iken, AK Parti döneminde bu sayıyı 1.4 milyar lira destekle 6 bin 680 KOBİ’ye çıkardık. Katma değer ve teknoloji odaklı kalkınmayı hızlandırmak için şehrimize 1 Ar-Ge merkezi kazandırdık.” diye konuştu.

 

“İMZAMIZI ATTIK” Dicle Kalkınma Ajansı ile Batman’a bugüne kadar kamudan özel sektöre 200 projeye 612,2 milyon lira destek sağladıklarını hatırlatan Kacır, “Ajans destekleriyle hayata geçirdiğimiz Hasankeyf, Kozluk ve Gercüş Tekstil Atölyesi Projeleriyle 450 vatandaşımıza istihdam sağlayacak tekstil atölyelerini şehrimize kazandırıyoruz. Batman-OSB Tekstilkent Projesiyle de organize sanayi bölgesi bünyesinde her biri bin 750 metrekare kapalı alana sahip 900 kişilik istihdama imkan verecek 5 tekstil atölyesi kuruyoruz. GAP Bölge Kalkınma İdaremiz ile Batman’daki kamu kurumlarımızın, mahalli idarelerimizin, üniversitelerimizin 84 projesine verdiğimiz destek 428,3 milyon liraya ulaştı. Batman’ın kadim tarihini koruyarak, turizm ve nitelikli insan kaynağı potansiyelini harekete geçirecek projelere imzamızı attık.” ifadesini kullandı.
“HAKİKİ BAHARI GETİRDİK” GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile 24,7 milyon lira destek sağladıkları ve Batman’ın kalkınma yolculuğuna güç katacak 7 projenin imza törenini gerçekleştirdiklerini kaydeden Kacır, “Hayata geçirdiğimiz projelerle nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Batman’da, Ezidi ziyaretgahlarının çevresel düzenlemesini gerçekleştirirken, soyut kültürel miras unsurlarını da gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Hasankeyf Müze Bahçesi’nin çevre düzenlemelerini gerçekleştirerek müzemizin tam anlamıyla turizme entegre olmasını sağlıyoruz. Dikey tarım uygulamalarında yenilenebilir enerji kullanımını destekliyoruz. Kışlık sebze yetiştiriciliği ve ikinci ürün yetiştirmeyi teşvik ediyoruz. Üreticilerimize sağladığımız tohum ve ekipman desteğiyle hem çiftçimizin gelirinin hem de istihdamın artırılmasına katkı sağlıyoruz. Kadın girişimciliğini güçlendirerek kadınlarımızın ekonomiye katılımını sağlıyoruz. Yıllardır terörle, yokluk ve yoksullukla anılan bölgemize hakiki baharı biz getirdik.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Batman Ekonomik Kalkınma, Kültür ve Turizm Projelerinin açılışı ve 2024 Yılı GAP Projeleri İmza Töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in huzurunda gerçekleştirildi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI