Bugun...



Başkan Şahin: "Zafer Bayramımız Kutlu Olsun"

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz yani Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde kahraman Türk askeri Yunanlıları İzmir’e kadar takip ederek Türk topraklarını Yunan işgalinden kurtardı. Büyük Zaferin yıl dönümünde Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin bir mesaj yayımlayarak 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

facebook-paylas
Tarih: 30-08-2022 16:07

Başkan Şahin:

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz yani Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde kahraman Türk askeri Yunanlıları İzmir’e kadar takip ederek Türk topraklarını Yunan işgalinden kurtardı.  Büyük Zaferin yıl dönümünde Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin bir mesaj yayımlayarak 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

İlk defa 1924’te Dumlupınar’da Cumhurbaşkanı Atatürk’ün katıldığı bir törenle Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmaya başlanan 30 Ağustos, 1926’dan sonra Zafer Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Zafer Bayramı mesajında Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin Türk Milletinin kurtuluş mücadelesinde genci yaşlısı, kadını erkeği ile büyük mücadele örneği sergilediğini kaydetti. Başkan Şahin, “Türk Milleti tüm yokluklara, olumsuzluklara karşı kurtuluş mücadelesinde büyük özveri sergiledi. Her aşaması kahramanlık olan, birçok zafer kazanıldı. 30 Ağustos da bu büyük zaferlerden birisi oldu. Türk Milleti bağımsızlığına olan sevdasını bir kez daha ispatlayarak tüm şer odaklarını geri püskürtmeyi başardı.
Bugün bize düşen görev;  büyük zorluklarla kurulmuş olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, gençlerimizi de vatan sevdası ile yetiştirmektir. Zafer Bayramında; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü,  canlarıyla vatanı savunan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Bayramımız kutlu olsun.” dedi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKSU Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI