Bugun...



Başkan Böcek iş insanlarıyla buluştu

ANSİAD’ın konuğu olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek, Antalya’yı metro ile tanıştıracaklarını, yer altı yolları ile doğu batı aksında trafiği rahatlatacaklarını söyledi. Başkan Böcek, Kepez’e uluslararası standartlarda kule atlama, su topu, senkronize yüzme sporlarının yer aldığı Olimpik Yüzme Havuzu inşa edeceklerini de müjdeledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-03-2024 15:23:25 Tarih: 28-03-2024 15:15

Başkan Böcek iş insanlarıyla buluştu

ANSİAD’ın konuğu olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek, Antalya’yı metro ile tanıştıracaklarını, yer altı yolları ile doğu batı aksında trafiği rahatlatacaklarını söyledi. Başkan Böcek, Kepez’e uluslararası standartlarda kule atlama, su topu, senkronize yüzme sporlarının yer aldığı Olimpik Yüzme Havuzu inşa edeceklerini de müjdeledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Ercan Özbek ev sahipliğinde düzenlenen ANSİAD 5. Olağan Toplantısı'na katıldı. Antalya’nın geleceğinin konuşulduğu toplantıda iş insanlarının sorularını yanıtlayan Başkan Böcek, hizmetlerini ve yeni dönem projelerini anlattı.  
133 MİLYON EURO RAYLI SİSTEM BORCU ÖDEDİK
Antalya’da 5 yıl önce ne söylediyse fazlasıyla yaptığını ifade eden Başkan Böcek, “5 yılda 133 milyon 700 bin Euro raylı sistem borcu ödedik. Şov yapmadan büyük alt yapı yatırımları gerçekleştirdik. Yerelden kalkınma vizyonuyla üreticimize önemli destekler sağladık. Sosyal projelerimizle halkımızın her kesimine dokunduk, ekonomik kriz karşısında ezdirmemeye çalıştık. Türkiye’nin en ucuz suyunu, halk ekmeğini vatandaşlarımıza sunduk. Yaptıklarımızı azimle gururla devam ettireceğiz. Yeni projelerimizle Antalya’yı geleceğe taşıyacağız. Kendisini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kabul eden, ezana, al bayrağımıza sahip çıkan, Cumhuriyetimizin değerlerine inanan, mavi gözlü dev adamın yolunda yürüyen bütün vatandaşlarımızın oylarına talibim” diye konuştu.
ANTALYA METRO İLE TANIŞACAK
Kişi başına düşen araç sayısında Türkiye’de ilk sırada yer alan Antalya’yı metro ile tanıştıracaklarını ifade eden Başkan Böcek, toplam 40 kilometrelik Sarısu-Konyaaltı-Varsak ve Konyaaltı-Lara-Kundu hatlarını Antalya’ya kazandıracaklarını söyledi. Böcek, projenin önemli bir kısmının trafiği aksatmadan yerin 30 metre altından yürütülerek tamamlanacağını anlattı. 
YER ALTI YOLLARIYLA TRAFİK RAHATLAYACAK
Başkan Böcek, 100. Yıl Bulvarı devamında Antalyaspor ile Falez kavşağı arasındaki taşıt yolunu yerin altına alarak kültür, sanat ve sporla bütünleşen yeni bir yaşam alanı inşa edeceklerini kaydederek, Meltem Bulvarı’ndan 2.5 kilometre, yer altı yoluyla trafiği batıya doğru akıtarak yeni bir arter açarak, Doğu Batı ulaşım aksında trafiği rahatlatacaklarını söyledi. 
OLİMPİK YÜZME HAVUZU
Antalya’ya Uluslararası Olimpik Yüzme Havuzu kazandıracaklarını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Uluslararası standartlarda kule atlama, su topu, senkronize yüzme sporları ve ayrıca terapi, engelli, çırpınma ve ısınma havuzlarının da yer aldığı Olimpik Yüzme Havuzu’nu inşa edeceğiz. Antalya’mızı ve ülkemizi temsil edecek sporcuları yetiştirecek, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacağız” dedi.
ATIK ÇAMURU ENERJİYE DÖNÜŞECEK
Kentin ve turizmin geleceği için büyük önem taşıyan arıtma tesislerinin kapasitelerini artırmaya ve yenilerini yapmaya devam edeceklerini belirten Başkan Muhittin Böcek, yılda 500 milyon lira harcanan atık çamuru bertarafı sorununu Arıtma Çamuru Yakma ve Enerji Geri Kazanım Tesisi ile çözeceklerini, bu projenin kredisinin hazır olduğunu aktardı. Böcek, içme suyu isale hatlarındaki yüksek basınç noktalarında basınç kırıcılı vanalar yerine türbinler yerleştirerek yenilenebilir enerji elde edeceklerini de anlattı

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI