Bugun...



Başkan Adayı Nefi Kara'ya kent halkından sevgi seli

Cumhuriyet Halk Partisi Manavgat Belediye Başkan Adayı “Halkın Doktoru” Niyazi Nefi Kara, kent merkezi ve kırsal mahallelerde sürdürdüğü halk buluşmalarında vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

facebook-paylas
Tarih: 19-02-2024 18:51

Başkan Adayı Nefi Kara'ya kent halkından sevgi seli

Cumhuriyet Halk Partisi Manavgat Belediye Başkan Adayı “Halkın Doktoru” Niyazi Nefi Kara, kent merkezi ve kırsal mahallelerde sürdürdüğü halk buluşmalarında vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Her gün vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Adayı Kara’ya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, CHP Seçim Komitesi Başkanı Abbas Tarakçı, CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar ve partililer de eşlik ediyor. Manavgat halkı, genciyle yaşlısıyla dur durak bilmeden bir araya gelen Başkan Adayı Kara’ya mahalle meydanlarını hınca hınç doldurarak 31 Mart Yerel Seçimleri’nde destek olacağının mesajını da veriyor. Başkan Adayı Nefi Kara, “Halkçı Belediyecilik” anlayışını Manavgatlılarla paylaşmak amacıyla son olarak Güzelyalı, Karavca, Saraçlı, Külcüler, Demirciler, Karaöz ve Aksaz Mahalleri’nde vatandaşlarla buluştu. Ayrıca Başkan Adayı Kara, halk buluşmalarına gelemeyen yaşlı vatandaşları da evlerinde ziyaret ederek hayır dualarını almayı da ihmal etmiyor.

BAŞKAN BAŞAR; MANAVGAT’A SAHİP ÇIKALIM
CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, Manavgat’a ve Manavgat’ın değerlerine sahip çıkılması gerektiğini belirterek mahalle sakinlerinden destek istedi. Başkan Başar, “Belediye Başkanımız Şükrü Sözen, 15 yıldır çok güzel hizmetler verdi Manavgat’a. Manavgat’ı çağdaş bir kent haline getirdi ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla bizleri gururlandırdı Artık yeni bir dönemdeyiz. CHP Manavgat Belediye Başkan adayımız Sayın Niyazi Nefi Kara, Manavgat ve bizim için çok önemli bir insan, bizim adayımız oldu. Hem Milletvekili olarak hem de doktor olarak insana dokunan görevler yaptı. Hükümetimizin maalesef ki Manavgat’a 22 yıldır doğru düzgün hizmeti bile yok. Bir hastanemiz var evlere şenlik. Tedavi olmak için randevu istiyorsunuz şansınız varsa muayene olabiliyorsunuz. Hastanede kalp cerrahı var ama kalp ameliyatı yapamıyor çünkü elinde malzemesi yok. İnsanlarımız özel hastaneye gitmek zorunda kalıyor. Sağlık konusu Manavgat’ta ticaret haline gelmiş durumda. Nefi Kara’nın göreve gelmesiyle birlikte sağlıkla ilgili yapacağı hizmetlerde birçok sorun ortadan kalkacak. İktidar,  Ilıcada Üniversite arazisine 2 bin yataklı cezaevi yaptı, o parayla Manavgat’a en az 3 tane hastanesi yapılırdı ama onların sizin derdinizi çözmek gibi bir niyeti yok. Sizlerden rica ediyorum mutlaka bu seçimde gidin oyunuzu kullanın,  Manavgat’a ve Manavgatlıya sahip çıkın oyunuzu Nefi Kara’ya verin ve sizlerin desteğiyle onu hep birlikte belediye başkanı yapalım. Sizlerden Antalya için Muhittin Başkan’a, Manavgat için Niyazi Nefi Kara’ya destek istiyorum” dedi.

 

 

COŞAR; 1 NİSAN’DA GÜZEL BİR GÜNE BAŞLAYACAĞIZ
CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar hem Antalya’da hem de Manavgat’ta 1 Nisan’a güzel ve umutlu bir şekilde başlayacaklarını söyledi. Coşar, “Böyle coşku dolu karşılamadan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. İlçe Başkanımın da bahsettiği gibi hepimiz 31 Mart’ı bekliyoruz. Bütün mahallerimizde ilgiyle ve sevgiyle karşılandık. 15 yıldır Manavgat, sosyal demokrat ve halkçı belediyecilik anlayışıyla yönetiliyordu. Manavgat Belediye Başkanım Sayın Şükrü Sözen’in birçok hizmeti oldu. İnsan odaklı, Manavgat’ımıza değer katan birçok projesi oldu. Adayımız Niyazi Nefi Kara’yı hepiniz biliyorsunuz. 2015 genel seçimlerinde meclise birinci sırada göndermiştik. Sizlerin desteğiyle de Manavgat’ta belediye başkanı yapacağız. Manavgat Belediyesi’ni 1 Nisan’dan itibaren sizlerle beraber yönetecek. İlçe Başkanımın da bahsettiği gibi 22 yıldır iktidarın Manavgat’a bir yatırımı olmadı. Mayıs seçiminden bu yana ülkemizde yokluk, yoksulluk gittikçe derinleşti ve geçim sıkıntımız daha da arttı. Bu seçim bunun için de önemli. Muhittin Başkan, Büyükşehir Belediye Başkan adayımız. Biz Manavgat Belediyesi için Nefi Bey’e destek isterken, Büyükşehir içinde Muhittin Başkan’a sizlerden destek istiyoruz. Hep birlikte 1 Nisan’a, güzel bir güne uyanacağız.” dedi.

 

 

BAŞKAN SÖZEN; MANAVGAT SEVDAMIZ BİTMEYECEK
Başkan Şükrü Sözen, Manavgat’ın değerlerinin sırasıyla elinden alınmaya çalışıldığını belirterek bundan sonra ki süreçte de kent için mücadele edeceklerini belirtti. Sözen, “Kafanızı çevirip baktığınız zaman 100’lerce parça Milli Emlak arazisi TOKİ’ye devredilerek satılıyor arkadaşlar. Yeşil alanlar, günü birlik alanlar satışa çıkarılıyor. Manavgat Belediyesi’ne ait olan günübirlik alanlar, halka ait olan o parçalar elinden alınıyor. Biz bugüne kadar sizlerle beraber mücadele ettik. En az bizim kadar duruş koyabilecek, bu kentin imkanlarını sahiplenecek, gördüğü yanlışlarda hayır diyebilecek birisine ihtiyaç var. O da benim yanımda duran, sizlerin de olur vermesiyle gönül rahatlığıyla mazbatamı teslim edebileceğim bir kardeşim Nefi Kara. Ülke sevgisinde, Manavgat sevdasından hiç kuşku duymadığım, sizler adına hizmet etmesi için meclise gönderdiğiniz ve o süreci de layıkıyla taşıyan bir kardeşimiz. Manavgat’ın daha üst seviyelere çıkması noktasında her gün istişare ediyoruz. Ben çıktığı yolda bütün kalbimle başarılar diliyorum. Başarılı olması için gücüm nispetinde sonuna kadar çalışacağım” dedi.

NEFİ KARA; KATILIMCI ANLAYIŞLA HİZMET EDECEĞİZ
CHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, belediyecilik hizmetlerinde her zaman şeffaf olacaklarını ve katılımcı bir anlayışla kente hizmet edeceklerini belirtti. Başkan Adayı Kara, “Sizler belediye başkanı olduğunuz da ne yaparsanız bizler de onu yapacağız. Manavgat’ın ihtiyacı varsa biz varız diye yola çıktık. Manavgat’ta uzun süredir çalışıyoruz. Halkımız bize daha önce “Halkın Doktoru” dedi. Biz de halkın vekili olarak hem TBMM’de hem Avrupa da olan görevlerimizde memleketimizin savunulması için birçok görevde bulunduk. Yola çıkarken seçimi alır mıyız diye düşünmedik. Biz bu yola çıktıksa Manavgat halkı yola çıkmış demektir. Ben halkıma hep güvendim ve hep güveniyorum diye yola çıktım. Halkçı, demokratik ve katılımcı bir belediyecilikten bahsediyoruz. Herkesin söz hakkı olduğu, eşit koşullarda olacağız. Hangi partiye oy verdiğini, ırkı, dili, cinsi, mezhebini sormayacağız. Yerel yönetimde, tıpkı hekimliğimizde yaptığımız gibi eşit hizmet sunacağız, adaletli olmak zorundayız. Şeffaf belediyecilik yapacağız, yaptığımız ya da yapamadığımız bütün icraatlarımız ayna gibi karşınızda duracak. Hesap verebilir belediyecilik diyoruz. Kafamızı yastığa koyarken içimiz rahat edecek. Manavgat’ın en ciddi sorunu: sağlığa erişim sorunu. Buradan hastaneye ulaşmanız ayrı, hastaneden doktoru bulmanız ayrı bir dert. On yıllardır hastane yapacağız diyorlar, bataklığın içine temel atmaya çalışıyorlar. Ilıca da yaptıkları hapishaneye meclis kürsülerinden bu kardeşiniz itiraz etti. İhalesini bile geçmiş tarihli yaptılar, ruhsatını bile almadan başladılar inşaatına. Biz, üniversite, hastane dedik; onlar hapishane dediler. Manavgat’a bunu layık gördüler. İlk projemiz sağlık evleri projesi. Kuracağımız sağlık evleri merkezlerinde doktoru, hemşiresi, teknisyenleri ekip halinde çalışacak. Tam donanımlı ambulansımız ve araçlarımız olacak.  Durumu kötü hastayı, gerektiğinde alıp hastaneye götüreceğiz. Ev de bakım hastası diyecekler, 10 günde bir gelip bakalım değil, telefonun ucundaki ekibimiz her zaman ihtiyaç halinde orada olacak. Derdimiz sağlıklı, huzurlu, mutlu bir insanımız olsun. Hastaya bakan insanımıza da destek vereceğiz” dedi.

 

 

KARA; DOĞALGAZ’I MANAVGAT’A GETİRECEĞİZ
Başkan Adayı Nefi Kara, göreve gelmesi durumunda gerekli görüşmeleri yaparak Manavgat’a doğalgaz getireceğinin sözünü de verdi. Nefi Kara, “Şükrü başkanımızla konuştuğumuzda doğalgaz ihalesinde ki hile durumunu öğrendik. Biz boruları döşeriz siz kapatırsınız diyorlar. Şükrü Başkanım da o süreçte kent halkıyla bir araya gelerek istişare yaptı. Buraya 5 yıllık bütçemiz gider ne yapalım diye sorduğunda halk, bunu kabul etmeyerek dursun diye görüş bildirdi. Ama şimdi yangın oldu ve Manavgat’ın gerçekten ihtiyacı var. Aynı zaman da turizm sektörünün devamlılığının sağlanması ve maliyeti düşürmek açısından Manavgat’ın doğalgaza ihtiyacı olduğunu bizde söylüyoruz. Botaş, boruyu Manavgat’tan geçirdikten sonra enerji şirketiyle görüşüp kentimize doğalgazı getireceğiz” dedi.

5 YILDA 5 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI OLUŞTURACAĞIZ
Başkan Adayı Kara, konuşmasının devamında kent için yapacağı projelerde 5 bin kişiye istihdam alanı oluşturacaklarını belirtti. Başkan Adayı Kara, “5 yıllık görev sürecimizde en az 10 tane kreş yapmayı hedefliyoruz. Spor merkezleri projemizi hayata geçireceğiz. Bu kentin evlatları, sanat ve sporla büyüyecek. Kim hangi branşta kendini geliştirmek istiyorsa o dalga eğitim vereceğiz. Zor durumda olan vatandaşlarımız, emeklilerimiz, turizm çalışanlarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız için birçok projemiz olacak. “Sosyal Konut” projemizi hayata geçireceğiz. Onların ev sahibi olması için gerekeni yapacağız. Bu projemizi büyükşehir belediyesi ile birlikte çalışarak yapacağız. Bu projelerimizin hayata geçmesiyle birlikte 5 yıllık görev sürecimizde 5 bin kişiye istihdam alanı oluşturacağız” dedi.

PROJELERİMİZ İNSAN ODAKLI
Başkan Adayı Nefi Kara, gerek sağlık, gerek sosyal ve gerekse ekonomi başta olmak üzere hayata geçireceği projelerin tamamının insan odaklı olacağını vurguladı. Kara, “İnsanların bir araya gelebileceği, birbirinden haberdar olabileceği köy evleri projemizi tüm köylerimizde, yeni adıyla mahallelerimizde gerçekleştirebileceğiz. Biz yedi kuşağımızı biliriz, nasıl biliriz? Büyüklerimiz bunları bir araya geldikleri sohbetlerde anlatırlar. Tarihimize, memleketimize sahip çıkacağız. “Tuz Yolu” dediğimiz, buradan İbradı’ya Konya’ya giden, bütün yaylalara giden yolları işaretleyeceğiz. Dağlarımızda insanlar gelip gezecekler. Antalya’nın batısında Likya Yolu yapıldı, Manavgat’ta biz bunu başaracağız. Mazot fiyatları ortada, üreticimiz zor durumda. Bütün ormanlarımızı yaktılar, bu köylerimiz zor durumda. Çiftçimize, besicimize yardımcı olmak görevimizdir. Oraları terk ederlerse, aşağı da aç kalırız. Saman ithal etmeye benzemez. Biz insanımızı üretebildiği toprağında, anasının atasının bulunduğu yer de tutamazsak; şehirlerde iş, kira sorunu yaşarız. Çiftçimize, ziraat mühendislerimiz ve teknisyenlerimizle destek vereceğiz. Tohum bankasıyla insanımıza yardımcı olacağız. İnsanlarımızın daha fazla üretebilmesi, daha fazla kazançlı çıkabilmesi temel amacımız. Manavgat markamızı daha da güçlendireceğiz. Üretilen her şeyi ambalajlayıp, markalaştırıp iç ve dış piyasada sunacağız. Yapılacak entegre tesislerde portakalın kabuğunu dahi işleyeceğiz ve satacağız. Ürününüz piyasa değerinin altına düşerse biz size sahip çıkacağız. Manavgat’ta su projemizi gerçekleştireceğiz. Suyumuzu şişeleyip, market haline getirerek pazarlayacağız. “İş, aş, ekmek için” alan yaratacağız, insanlarımızın yarına umutlu bakmasını sağlayacağız. Önceki dönemlerde yapılmış kreşlerimiz var, bizler de yenilerini yapacağız. Turizm çalışanlarımız için, yoksul insanlarımız için sosyal konut projesi yapacağız. İnsanlarımızın ekonomik durumuna göre ev sahibi olması için gerekeni yapacağız. Bu projede de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışacağız. Büyükşehir Belediyesi’ni alacağımızdan eminim, Muhittin Başkanımızla görüştüğümüzde Manavgat için elinden ne gelirse yapacağının sözünü aldık. Büyükşehir’in büyük yetkileri var, bunu birlikte yapacağız. Proje insana yatırımdır. Proje, farklı bir şey yapmaktır. Bunu birlikte yapacağız. 31 Mart’ta mührü bastığınızda o sandıktan biz çıkacağız. Her zaman bir arada olacağız” dedi. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MANAVGAT Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI