Bugun...



Başkan Adayı Nefi Kara'ya davullu zurnalı karşılama

Cumhuriyet Halk Partisi Manavgat Belediye Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, seçim çalışmaları kapsamında kent halkıyla buluşmaya devam ediyor. “Halkın Doktoru” Niyazi Nefi Kara son olarak Halitağalar, Namaras, Gençler, Kalemler, Yeniköy ve Gültepe Mahalleleri’ni ziyaret etti. Vatandaşlar, Başkan Adayı Kara’yı, davul, zurna, havai fişek ve meşalelerle büyük bir coşku içinde karşıladı.

facebook-paylas
Tarih: 30-01-2024 14:59

Başkan Adayı Nefi Kara'ya davullu zurnalı karşılama

Cumhuriyet Halk Partisi Manavgat Belediye Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, seçim çalışmaları kapsamında kent halkıyla buluşmaya devam ediyor. “Halkın Doktoru” Niyazi Nefi Kara son olarak Halitağalar, Namaras, Gençler, Kalemler, Yeniköy ve Gültepe Mahalleleri’ni ziyaret etti. Vatandaşlar, Başkan Adayı Kara’yı, davul, zurna, havai fişek ve meşalelerle büyük bir coşku içinde karşıladı. Başkan Adayı Kara’nın halk buluşmasına Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar ve partililer de eşlik etti. Mahalle sakinleri, 31 Mart’ta sosyal belediyeciliğin “Halkın Doktoru” Nefi Kara’yla kaldığı yerden devam edeceğini belirterek CHP’ye tam destek vereceklerini bildirdi. Vatandaşlar, ayrıca Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in 15 yıl boyunca kentte başarılı hizmet ettiğini de söyleyerek Sözen’e emekleri için de teşekkür etti.

CHP’Lİ BAŞAR; 20 YILDIR MANAVGAT’A NE YAPTINIZ
Cumhuriyet Halk Partisi Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, mevcut hükümetin Manavgat’a hiçbir katkısı olmadığını belirterek halkın yararına olmayan çalışmaları yaptığını söyledi. Başkan Başar, “Şükrü başkanımız sizlere 15 yıl hizmet ederek görev sürecini başarıyla tamamladı. 31 Mart’tan itibaren belediye başkanı olarak da “Halkın Doktoru” Niyazi Nefi Kara’yla sosyal belediyeciliğe devam edeceğiz. İktidar partisi yıllardan beridir Manavgat halkına iktidarla buluşmadığından dolayı hep şikayet eder ama ne hikmetse 20 yıldır bir hastane bile yapamadılar. Eğitim alanına cezaevi yaptılar. Trafiği rahatlatacağını iddia ederek Manavgat’ı beton direklerle ortadan ikiye böldüler. Ulualan ve Sorgun Mekii’ni ise ranta peşkeş çektiler. Bunları yaparken iktidar değiller miydi. Manavgat’a hiçbir faydaları olmadı. Bizler, Antalya’da Muhittin Böcek Başkanımıza Manavgat’ta ise Niyazi Nefi Kara’yla yolumuza devam ederek Manavgat’a hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

COŞAR; HİZMET DEĞİL RANT SİYASETİ YAPIYORLAR
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Aliye Coşar, Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangını olarak kayıtlara geçen Manavgat yangınlarından sonra iktidarın halkın mağduriyetini halen gidermediğini belirtti. Milletvekili Coşar, “Önümüzde yerel seçim süreci var. Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen, 15 yıldır sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla kentimize birçok hizmette bulundu. Bu dönem de kaldığımız yerden devam ediyoruz. 2015 Genel seçimlerinde Antalya’mızı Milletvekili olarak temsil etti. 2021 yılında büyük bir yangın yaşadık. Bunun başladığı yer Kalemler Mahallesi’ydi. Ben o dönemde ilçe başkanıydım. Sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Evleriniz yandı biz o zamandan beridir yanan evlerin hükümet tarafından bedelsiz olarak yapılmasını söyledik. Bu konuyla ilgili Meclis’te kanun teklifi verdim. Bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz. Çünkü Manavgat’ta halen 3 yıldan beridir ağaçlar kesiliyor ve o ağaçlar ihale usulüyle birilerine rant olarak fayda sağlıyor. Bu ağaçların bedeliyle bu evler yapılabilir dedik ama kabul görmedi. 31 Mart’ta halkçı belediyecilik anlayışı kaldığı yerden devam edecek” dedi.

BAŞKAN SÖZEN; YANGIN SÜRECİNDE YALNIZ BIRAKILDIK
Yangın sürecinde bire bir o acıyı yaşadık o ilk gün ben de buradaydım. Tarihin en büyük yangını ilk olarak bu köyü yok etti. Herkesin verdiği mücadele gibi bizlerde mücadele etmeye çalıştık. Siyaset insana hizmet için vardır. İnsana emek bir vesiledir. Ama maalesef siyaset çirkinleşerek acılaşabiliyor. O gün de yangın sürecinde böyle oldu. Bu yangınlardan mağdur olan insanların evleri bedelsiz yapılsın diye ilk haykıran insanların bir tanesi de benim. Her şeyini kaybeden insanlardan para almayın dedik. Çünkü bir ömür boyu vergi vererek doğal afet vergisi ödüyor. Vekilimiz doğru bir örnek verdi. O satılan ağaçlardan binlerce kamyon odun çıktı. Türkiye genelinden buraya devletimiz İBAN vererek para topladı. O kaynaklar nereye gitti. Ben yazılı müracaat ettim. Manavgat Belediyesi ve gönüllü yapılarla bu evleri gönülsüz yapalım yeter ki bu bütçeyi bana kullandırın diye. Ama maalesef izin vermediler. Kimse ne ödeme planını ne de ne kadar ödeyeceğini bilmiyor. Bu sözleşmeleri imzalamadığı için evleri yapılmayan vatandaşlarımız bile var.  Sizler belirleyici ve tespit koyan insanlarsınız. Bugün eksiğimizle noksanımızla görev sürecimizi tamamladık. Manavgat’ın 106 mahallesi var. Böyle bir yapıya olmayan imkanlarla dokunmaya çalıştık. Bana hakkınızı helal etmenizi istiyorum. İnsanlarımızın hayatına dokunan hizmetleri belediye eli ile düzeltmeye özen gösterdik. Manavgat Belediyesi, çok daha iyi şartlarda topluma hizmet vermesi için çok çaba sarf ettik. Yılmadan mücadele ettik.  Görevimi doğru ellere teslim etmeyi ben de çok istiyorum. Bu sebeple Nefi kardeşimin yanında olmaya devam edeceğim. Bütün kalbimle başarılı olacağına inanıyorum. Tabii ki karar sizin. Destek verip size hizmet etme noktasında Nefi Kara’yla birlikte hareket etmenizi sizlerden rica ediyorum” dedi.

 

 

BAŞKAN ADAYI KARA; PROJELERİMİZ İNSAN ODAKLI
CHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışını kent halkıyla birlikte daha ileri noktalara taşıyacaklarını dile getirdi. Başkan Adayı Kara, “Burası benim de çocukluğumun geçtiği yer. Ben o gün Şükrü Başkanımın ağlamasıyla güne başladım. Allah bir daha o günleri yaşatmasın. 16 helikopter vardı ama 12 tanesi sadece bakan ve bürokratları taşıyordu.  Hükümetin yangına yaklaşımı buydu. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak bölgeye çağırdım. Durum ciddi hiçbir tedbir alınmıyor siz gelirseniz iktidar da buraya gelir dedim. Ve neticesinde Manavgat’a geldi. Vekilimizde bahsetti. Binlerce ağacı alıp götürdüler. Birde üstüne yolları bozdular. Konutlar ücretsiz yapılsın dedik. O ağaçların paralarının buralara yatırım olarak gelmesi gerekiyordu. Manavgat’ın evladı olarak sizlere hizmet etmek boynumuzun borcu. Sizlerin desteği ile Milletvekilliği yaptım. Hekim olarak görev yaptım. Hiç kimseyi ayırmadık. Sizler ne kadar mutlu olursanız bizler de o kadar mutlu olacağız. Derdiniz derdimiz, sevinciniz sevincimiz olacak. Hastane hapishane konusunu pek çok defa meclis gündemine taşıdım. Bunu Manavgat’a reva görmeyin diye. Ama eğitim alanına gittiler deniz manzaralı cezaevi yaptılar. Halkımız da doktor için hastane için Antalya’ya gitmeye devam ediyor.  Sizin sağlığınız için bizler de proje ortaya koyduk. Sağlık evi projemizle sizlerin yanınızda olacağız.  Antalya’ya ulaşım konusunda da destek vereceğiz. Sağlık taramalarımızı özellikle kadınlar için geniş kapsamlı çalışmalar yapacağız. Köy evi projemizle keyifli vakit geçirebileceğimiz ve bir araya gelip Manavgat’ı tartışabileceğimiz bir yer inşa edeceğiz. Çiftçimizin dalında kalan mahsulüne de çözüm bulacağız. Biz de köylü çocuğuyuz.  Çiftçimiz, mazot, ilaç, gübre ve tohum fiyatlarının altında kalarak ezilmiş durumda. Peki biz belediye olarak ne yapabiliriz diye düşündük. İnsanlarımıza, toprak analizi ve zirai mühendislik gibi teknik konularda destek olacağız. Mahsulü elde kalan çiftçimizden malını satın alıp “Manavgat” markası altında tüm Türkiye’ye satacağız. Buradan elde edeceğimiz gelir sizlere dönecek. Hayvancılıkta da aynısını yapacağız. Veteriner desteği olacak.  Manavgat suyunun boşa akmasını istemiyoruz. Patent kurarak suyu markalaştıracağız ve satışını gerçekleştireceğiz. Kreş sayısını arttıracağız. Kütüphane sistemimizi büyüteceğiz. Gençlerimizi donanımlı hale getirerek kalifiye eleman haline getireceğiz. Turizmi 12 aya yaymak istiyoruz. İstihdam sorunun çözümüne katkı sağlayacak. Cep telefonlarına yükleyeceğimiz uygulama ile insanlar kendi bölgelerinde yapılacak olan çalışma ve hizmetlere kendileri karar verecek. Sizlerle beraber olacağız. Her şeyde birlikte hareket edeceğiz. Belediye başkanımız Şükrü Sözen, 15 yıl görev yaptı ve birçok eseri kentimize kazandırdı. Bizler de Manavgat’ımızı daha ileriye taşıyacak olan hizmetleri hayatı geçireceğiz. Misafirperverliğinizden dolayı sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MANAVGAT Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI