Bugun...



Başkan Adayı Nefi Kara projelerini anlatmaya devam ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi Manavgat Belediye Başkan Adayı “Halkın Doktoru” Niyazi Nefi Kara, kent ve kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarla her gün bir araya gelerek kenti ileriye taşıyacak olan doğalgaz, sosyal konut, sağlık, ekonomik ve sosyal projelerini vatandaşlarla paylaşmaya devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 24-02-2024 18:41

Başkan Adayı Nefi Kara projelerini anlatmaya devam ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi Manavgat Belediye Başkan Adayı “Halkın Doktoru” Niyazi Nefi Kara, kent ve kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarla her gün bir araya gelerek kenti ileriye taşıyacak olan doğalgaz, sosyal konut, sağlık, ekonomik ve sosyal projelerini vatandaşlarla paylaşmaya devam ediyor. Başkan Adayı Nefi Kara’ya, eşi Hacer Ceyhan Kara, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, CHP Seçim Komitesi Başkanı Abbas Tarakçı, CHP Manavgat Belediye Meclis Üyesi Adayları ve partililer de eşlik ediyor. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara son olarak Zahmadın, Kepez, Sağırin, Kadılar, Yeşilada, Karabucak, Kızıldağ ve Çorak Mahalle’lerini ziyaret etti. Soğuk havaya rağmen mahalle meydanlarını hınca hınç dolduran vatandaşlar, Başkan Adayı Kara’nın kenti ileriye taşıyacak olan projelerine ise tam not verdi. Başkan Adayı Nefi Kara, tüm çocuk ve kadınlarla birebir ilgilenerek istek ve ihtiyaçlarını ise not almayı ihmal etmedi.

BAŞKAN BAŞAR; TEK SEVDAMIZ MANAVGAT
CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, Manavgat Belediye Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara’nın projelerinin tamamının insan odaklı olduğunu vurguladı. Başkan Başar, “Başkan Adayımız Sayın Niyazi Nefi Kara’nın 31 Mart Yerel Seçimleri’nde belediye başkanlığı görevine seçileceğine inancım tam. Belediye Başkanımız Şükrü Sözen ise  “Halkçı Belediyecilik” ilkesini Manavgat’ımızda 15 yıl boyunca özenle yürüttü. Bizim tek sevdamız Manavgat. Başkan adayımız “Halkın Doktoru” Nefi Kara’nın tüm projeleri insana yönelik. Bizim belediyecilik anlayışımızın temelinde insanların mutluluğu ve huzuru var. Hayata dokunan çalışmalarla kentimiz mutlu insanların yaşadığı bir yer olacak. Muhittin Böcek başkanımız da, Manavgat’ımıza çok büyük hizmetlerde bulundu. Birlikte çalışmanın başarı getireceğine inanıyoruz. Antalya’da Muhittin Böcek’e Manavgat’ta ise Niyazi Nefi Kara’ya sizlerden destek istiyorum” dedi.

KARA’DAN EŞİT, KATILIMCI VE ŞEFFAF BELEDİYECİLİK SÖZÜ
Başkan adayı Kara, mahalle halkına hitaben yaptığı konuşmalarda, eşit, katılımcı, hesap verebilir ve şeffaf belediyecilik ilkesiyle çalışma yapacaklarının sözünü verdi. Başkan Adayı Nefi Kara, “Şükrü Başkanımız da güzel hizmetler yaptı. Manavgat’a çivi çakan herkesten Allah razı olsun. 31 Mart’ta vereceğiniz destekle 5 yıl boyunca Manavgat’ı birlikte yöneteceğiz. Bölgemizde bulunan yayla yoluna da misafirhanemizi yapacağız. Bunu proje olarak saymıyorum. Yapacağımız birçok projede Büyükşehir Belediyemiz ile ortak çalışma içinde olacağız. Onun için de Muhittin Başkan’a sizlerden destek istiyoruz. Manavgat, Muhittin Başkan’ın yatırım yaptığı en büyük 2’nci kent oldu. Manavgatlı hemşerilerimin her zaman emrinde olmaya devam edeceğim diyor. Bizler projelerimizi anlatırken yol ve su yapacağız demiyoruz. Yol ve su getirmek eve ekmek getirmek gibi bir şeydir. Bizim asıl projemiz insan odaklı çalışmalardır. Bunları hayata geçirirken de temel prensiplerimiz olacak.  “Halkçı Belediyecilik” anlayışımız kentimizin tamamında geçerli olacak. Sizlerin temel sorunlarına yönelik çözümler üreteceğiz. Katılımcı belediyecilik anlayışımızda kente hakim olacak. Manavgat’ımızın yetiştirdiği gençlerimizin ve sizlerin fikirlerini alacağız. Hizmetlerimizi ben yaptım oldu değil demokratik bir ortamda yapacağız. Eşit belediyeciliği kendimize ilke edineceğiz. Hangi partiye oy vermiş, dini, dili ve mezhebi bizi hiç ilgilendirmez. İnsan olarak göreceğiz ve insana hizmet edeceğiz. Adaletli olacağız ve eşit hizmet üreteceğiz. Yaptığımız bütün işleri şeffaf olarak göreceksiniz. Hesap verilebilir olacağız. Yaptığımız ve yapamadığımız çalışmaları sizlerde denetleyebileceksiniz. Ne vaat ettik neler yaptık neler yapamadık diye bir tek hesabı size vereceğiz” dedi.

MANAVGAT’A DOĞALGAZ’I GETİRECEĞİZ
Başkan adayı Niyazi Nefi Kara, gerekli girişimleri ve çalışmaları yaparak Manavgat’a doğalgazı getireceklerinin müjdesini verdi. Başkan Adayı Kara, “Halkımıza danışarak doğalgazın kentimize gelmesi konusunda çalışmalar yürüteceğiz. Orman yangınlarımızdan sonra insanlarımızın yakacak odunu bile kalmadı. Hem turizm sektöründeki ekonomiyi rahatlatmak için hem de vatandaşlarımızın ev giderlerini azaltmak için bu projemizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Botaş, boruyu buradan geçirdiği andan itibaren enerji şirketiyle görüşeceğiz ve doğalgazı kentimize getireceğiz” dedi.

YANLIŞ PROJEDEN DOĞRU SONUÇ ÇIKMAZ
Manavgat’ta yaşayan insanların sağlık konusunda büyük bir sıkıntı yaşadığını belirten Başkan Adayı Nefi Kara, göreve geldiklerinde sağlık konusuyla ilgili çözüm odaklı projeleri olduğunu söyledi. Başkan Adayı Kara, “Sağlık evi projemiz var. Manavgat’ın belirli bölgelerine kuracağımız sağlık evleri ile içerisinde doktoru, hemşiresi, psikoloğu ve hasta bakıcısı olacak. Tam donanımlı ambulanslarımızı bünyemizde hazır tutacağız. İnsanlarımızın evde bakıma muhtaç halde ve yürüyemeyen hastaları var. Size bir telefon kadar yakın olacağız. Az önce bir kardeşim hastayım Antalya’ya gidip gelemiyorum imkanım yok diyor. Biz o insanlarımızı hangi gün tedavi olması gerekiyorsa Antalya’ya bizzat göndereceğiz ve tedavisini olduktan sonra geri dönüşünü sağlayacağız. Her şeyin başı sağlık diyoruz ve bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız. Meclis kürsüsünden defalarca ben de haykırdım. Ilıca’da eğitim alanına cezaevi yapılmasın diye çok direttik. O bölgeye giderek bunun doğru olmadığını defalarca söyledik. Ama maalesef oraya yine kendi bildiklerini yaptılar. Oysaki Manavgat’ın tam teşekküllü bir hastaneye de ihtiyacı var.  Artan nüfusa karşı mevcut hastane yetersiz kalıyor. İnsanlarımız özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor ama bir yıllık kazançla artık ameliyat olmak bile imkansız hale geldi. Ulalan’a hastanenin temelini attılar ve öylece kaldı. Bunun için gerekli girişimleri yaparak halkımızın daha fazla mağdur olmaması adına kamuoyu oluşturacağız. Orası bataklık oraya yapmayın dedik. Onu da dinlemediler ve bataklığı kurutamadılar. Yanlış yere yanlış iş yaparsanız sonucu daima yanlış çıkar. Manavgat’a bu hizmeti bile çok gördüler ama Manavgatlı buna boyun eğmeyecek. Hakkımızı isteyeceğiz ve alacağız” dedi.

ÜRETİCİMİZ VE HALKIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK
Başkan Adayı Kara, Manavgatlı üreticilerin mağdur olmayacağını kentte yetişen ürünleri markalaştıracaklarını dile getirdi. Kara, “İçerisinde banyosu, mutfağı olan “Köy Evi” projemizi hayata geçireceğiz. İnsanlarımızın gelip vakit geçirebileceği, kapalı bir alanı olan bir yapıyı tüm mahallelerimizde yapacağız. Sorunlarımızı ve çözümleri birlikte konuşabileceğimiz bir alan olacak burası. Ziraat mühendisleri, teknisyenleri ve veterinerleri olan “Çiftçi Eğitim ve Danışma Merkezi” ni kuracağız. Bu proje kapsamında toprak analizi yapılacak ve hangi ürün yetiştirilirse verimli olacak bunları söyleyeceğiz. Tohum bankamız olacak. Bu sayede üretimi teşvik edeceğiz. Zirai yetiştirme ve besicilik konusunda mühendislerimiz ile veterinerlerimiz her zaman üreticimizin yanında olacak. Entegre tesislerini de hayata geçireceğiz. Çiftçinin mahsulü elinde kalırsa onu alacağız ve işleyeceğiz.  Allah’ın lütfu bir kentte yaşıyoruz ve bu kentte yetişen hangi ürün varsa biz onu “Manavgat” markası adı altında hem yurtiçi hem de yurtdışında satışını sağlayacağız. Buradan elde edilen gelirle sizlere katkıda bulunacağız. Sağlık ve ekonomi projelerimiz, insanlarımızı mutlu ve huzurlu edecek. Bu projelerimizin hayata geçmesiyle birlikte 5 yıllık süreçte 5 bin insanımıza istihdam alanı açmak gibi bir hedefimiz var. Kadın elinin değdiği her şey güzeldir diyoruz ve büyük ölçüde kadınlarımıza istihdam sağlayacağız. “Manavgat Su” projemiz var. Bu suyumuzu da tesis kurarak markalaştıracağız. Kendi ekonomisini sürdürebilen bir Manavgat Belediyesi olacak.  Her şeyi sizlerle birlikte yapacağız. İnsanlarımızın fikrine ihtiyacımız var sizle beraber her şeyin en iyisini hayata geçireceğiz” dedi.

EMEKLİMİZE VE GENÇLERİMİZE DESTEK OLACAĞIZ
CHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, emekli, gençler ve kadınların ferahı için de projeleri olduğunu belirtti. Kara, “Emekli olup kirada oturan insanlara kira desteği sağlayacağız. 1+1 ve 2+1 den oluşan  “Sosyal Konut” projelerimiz olacak. Kreşlerimizin sayısını arttıracağız. Kreşleriz sadece çocukların gününü geçirdiği yer olmayacak, beraberce bir arada spor ve eğitim faaliyetleri yapabileceği bir yuva olacak.  Çocuklarımız için, spor merkezleri kuracağız. Bu çocuklarımızın içinde ülke genelinde başarılı sporcular var. Manavgat’ın çocukları, sporun herhangi bir dalında kendini geliştirme imkanı bulacak. Bu kentin adı kültür, sanat ve sporla anılacak.  Çocuklarımız, Manavgat’ın adını büyük bir gururla tanıtacak.  Yapılan her hizmet sizin eseriniz olacak. Düğün salonları yapacağız. Gençlerimize destek olmak amacıyla beyaz eşya paketlerimiz olacak. Yaşlılarımız için daha uygun fiyatlarda gününü keyifle geçirebileceği sosyal tesislerimiz olacak. Bütün projelerimizde önceliğimiz sizlerin sağlıklı, mutlu ve huzurlu olabilmesi. Yol, su, elektrik, köprü gibi çalışmaların hepsini zaten yapacağız ama bizim en büyük projemiz insan odaklı çalışmalar olacak.  En büyük çılgın projemiz, Manavgat’ta yaşayan insanların yüzünün gülmesi. Değerli ağırlamalarınız için tüm halkımıza yürekten teşekkür ediyorum. Biz her zaman bir arada olmaya devam edeceğiz” dedi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MANAVGAT Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI