Bugun...



BAKSİFED Başkanı Erdoğan: Turizm çalışanları aşılanmalı

BAKSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan, turizm sektörü çalışanlarına aşı takviminde öncelik verilmesini istedi.

facebook-paylas
Tarih: 04-02-2021 16:28

BAKSİFED Başkanı Erdoğan: Turizm çalışanları aşılanmalı

BAKSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan, turizm sektörü çalışanlarına aşı takviminde öncelik verilmesini istedi. Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

"Pandemi koşullarının başta sağlık olmak üzere bölge ekonomimize büyük zarar vermesi bizleri üzmekte ve gelecek için kaygılandırmaktadır. Bölgemiz adına en büyük kayıp ise turizm sektöründe yaşanmıştır. 2019 yılında turizm endüstrisinin yakalamış olduğu başarı ülkemiz ekonomisi adına çok kıymetlidir. Türkiye genelinde 45 milyon yabancı turist ağırlayarak 34,5 milyar dolar elde eden sektör pandemi nedeniyle bu günlerin çok gerisinde kalmıştır. Geliş sayıları %70 azalırken, gelir kaybı ise %65 seviyesinde olmuştur. Elde ettiği gelirin %90’ı ülkemizde kalarak ülkemiz cari işlemler dengesine büyük katkı sunan bu sektör bugün maalesef zor durumdadır.
Merkez Bankası’nın 28 Ocak 2021 tarihli Enflasyon Raporunda, “Turizmdeki zayıf seyrin etkisiyle net ihracatın büyümeye katkısı tarihsel olarak en düşük seviyede gerçekleşmiştir. Salgının etkisini artırmasıyla turizmdeki kısmi toparlanma hız kesmiş ve hizmet gelirlerinin cari işlemler dengesine katkısı sınırlı kalmaya devam etmiştir. İlerleyen süreçte turizm görünümüne bağlı olarak artan maliyetlerin fiyatlara yansıtılma olasılığı enflasyon görünümü üzerindeki önemli risk unsurlarından biridir” denilmektedir.
BAKSİFED olarak, bölgemiz ekonomisinin en büyük sektörü turizmin 2021 yılından başlayarak toparlanma sürecine girmesi en büyük arzumuzdur. Bu iyileşmenin sağlanabilmesi adına alınacak tedbirlerin ivedi ve gerçekçi olması gerekmektedir. Bu şiarla talebimiz, turizm sektörü çalışanlarına aşı takviminde öncelik verilmesidir. Böylece Güvenli Turizm Sertifikası ile kazanmış olduğumuz uluslararası güveni, bu sefer turizm çalışanlarına aşılamada öncelik vererek hem pekiştirmiş hem de bu alanda özellikle Avrupa’daki rakip destinasyonların bir adım önüne geçmiş olacağız. Bu hususun ilgili mercilerce değerlendirilmesini talep eder, ülkemizin bir an önce sağlıklı günlere dönmesini temenni ederiz."







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI