Bugun...



Bakanlıktan Kumluca’ya ödül

Kumluca Devlet Hastanesi, EMRAM 6 validasyonu almaya hak kazandı. Sağlık Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz tarafından Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Aladağ’a validasyon belgesi takdim edildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 30-11-2023 17:08:21 Tarih: 30-11-2023 16:16

Bakanlıktan Kumluca’ya ödül

Kumluca Devlet Hastanesi, EMRAM 6 validasyonu almaya hak kazandı. Sağlık Bakanlığı, Bakan  Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz tarafından Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Aladağ’a validasyon belgesi takdim edildi.
ANTALYA'DAKİ 5 SAĞLIK KURUMU, HIMSS VALİDASYONUNA HAK KAZANDI
Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Akseki Devlet Hastanesi ile Kumluca Devlet Hastanesi, EMRAM 6; Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Manavgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi de O-EMRAM Seviye 6 validasyonu almaya hak kazandı.
Sağlık Bakanlığı ve HIMSS işbirliği ile 22-24 Kasım tarihleri arasında, İstanbul'da "2023 HIMSS Eurasia Sağlık Bilişimi Konferansı ve Fuarı" düzenlendi. Konferans kapsamında düzenlenen törende, Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz tarafından, Antalya Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan ve ilgili kurum temsilcilerine validasyon belgeleri takdim edildi.
Bilgi teknolojilerinin sağlık hizmetleri sunumunda ve geliştirilmesinde en uygun düzeyde kullanımını hedefleyen uluslararası organizasyonda, sağlık kurumlarının dijitalleşme süreçleri ve gelişen teknolojilerin kullanım alanları değerlendirildi. Ülke genelinde 65 hastane ve 21 ağız ve diş sağlığı tesisinin, HIMSS validasyonuna sahip olduğu kaydedildi.
KUMLUCA'DA SAĞLIKTA DİJİTAL DÖNÜŞÜM
Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Aladağ, hastanelerinin EMRAM 6 validasyonuna hak kazanmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Aladağ, "Bu başarı, hastanemizin sağlıkta dijital dönüşüm konusundaki kararlılığının bir göstergesidir. Hastanemizde, hastalarımıza daha iyi hizmet sunmak için bilgi teknolojilerinin en etkin şekilde kullanılmasını hedefliyoruz. Bu başarıda, çalışanlarımızın özverili çalışmaları ve destekleri büyük rol oynadı. Emeği geçen tüm hastane personelimize teşekkür ediyorum" dedi.
EMRAM 6 VE O-EMRAM 6 NE ANLAMA GELİYOR?
EMRAM (Electronic Medical Record Adoption Model), elektronik sağlık kayıtlarının (EHR) kullanımının yaygınlığını ve kalitesini ölçmek için kullanılan bir modeldir. Seviye 6, EHR'lerin en üst düzeyde entegrasyon ve kullanımını temsil eder.
O-EMRAM (Outpatient Electronic Medical Record Adoption Model), ayakta tedavi ortamlarında EHR'lerin kullanımının yaygınlığını ve kalitesini ölçmek için kullanılan bir modeldir. Seviye 6, O-EMRAM'ın en üst düzeyde entegrasyon ve kullanımını temsil eder.
KUMLUCA'DAKİ SAĞLIK KURUMLARININ BAŞARISININ ÖNEMİ
Kumluca'daki sağlık kurumlarının HIMSS validasyonuna hak kazanması, ilçenin sağlık hizmetlerinin kalitesi açısından önemli bir gelişmedir. Bu başarı, Kumluca'daki sağlık kurumlarının dijitalleşmeye verdiği önemi ve bu alandaki çalışmalarının başarılı olduğunu göstermektedir.
Kumluca'daki sağlık kurumlarının başarısı, diğer sağlık kurumlarının da dijitalleşmeye yatırım yapması için örnek teşkil edebilir. Dijitalleşme, sağlık hizmetlerinin kalitesini ve verimliliğini artırmanın önemli bir yoludur.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI