Bugun...



Avukat Atilla Özen'in kaleminden "Savunmanın Tarihi ve İstanbul Barosu" raflarda!

AVUKAT ATİLLA ÖZEN’İN KALEMİNDEN DEMOKRASİ VE HUKUK MÜCADELESİNİN BELGESELİ NİTELİĞİNDEKİ “SAVUNMANIN TARİHİ VE İSTANBUL BAROSU” İNKILÂP KİTABEVİ ETİKETİYLE RAFLARDA!

facebook-paylas
Tarih: 26-09-2022 19:09

Avukat Atilla Özen'in kaleminden

Uzun yıllardır İstanbul Barosu hukuk müşavirliği görevini üstlenen Av. Atilla Özen, İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanan “Savunmanın Tarihi ve İstanbul Barosu” kitabında, İstanbul Barosu’nun kuruluşundan itibaren geçirdiği tüm değişimlere ve ülkenin yakın tarihine ışık tutuyor.


Av. Atilla Özen’in kaleme aldığı “Savunmanın Tarihi ve İstanbul Barosu” kitabında bir yandan geçmişten bugüne İstanbul Barosu’nun tarihine yer verilirken; bir yandan da Türkiye’nin hukuksal geçmişi gözler önüne seriliyor. İstanbul Barosu’nun tüm detaylarıyla anlatıldığı “Savunmanın Tarihi ve İstanbul Barosu” süreç içerisinde ülkenin geçirdiği siyasî gelişmelerin, demokrasi ve hukuk mücadelelerinin yanı sıra yaşananlara karşı İstanbul Barosu’nun tavrını da aktarıyor.

Av. Atilla Özen, anlattığı olaylarla ilgili fotoğraflara da yer verirken; “Savunmanın Tarihi ve İstanbul Barosu” belgesel niteliğinde bir eser olarak okurlarıyla buluşuyor. İnkılâp Kitabevi imzasıyla yayımlanan “Savunmanın Tarihi ve İstanbul Barosu”, yakın tarihe ilgisi olan okurların da beğenisini kazanmayı bekliyor.


Kitap Hakkında
Av. Atilla Özen, “Savunmanın Tarihi ve İstanbul Barosu” adlı eseriyle İstanbul Barosu’nun kuruluşundan günümüze uzanan hikâyesini aydınlatıyor.       

Avukatların meslek örgütü olmasının yanında toplumsal açıdan da sorumluluğu olan İstanbul Barosu’nun tarihindeki önemli olaylara, gelişmelere, haksızlıklar karşısında takındığı tavırlara değinirken ülkenin siyasetini de mercek altına alıyor.     

Bu eser, İstanbul Barosu’nun demokrasi ve hukuk mücadelesinin detaylı bir belgeseli niteliğinde.


Yazar Hakkında
Av. Atilla Özen

1976’da Ankara’da doğdu. Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra bir dönem serbest avukatlık yaptı. Uzun süredir İstanbul Barosu hukuk müşavirliği görevini sürdürmektedir. Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. Avukatlık staj eğitmenliği, tahkim hakemliği ve belediye meclis üyeliği yapmaktadır.

Hukuk, yargı, adalet, baro ve avukatlıkla ilgili yayımlanmış altı kitabı ve katkı sunduğu eserler vardır. Gazete, dergi ve internet sitelerinde yayımlanmış çok sayıda makale ve köşe yazısı bulunmaktadır.


Künye
Tür: Araştırma – İnceleme
Yayın Direktörü: Mehmet Bozkurt
Editör: Gizem Demir
Kapak Tasarım: Şenol Alanbay
Sayfa Tasarım: Şenol Alanbay
 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Kitap Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI