Bugun...



Atıklardan briket ile bu kış rahat nefes alacaklar

Konyaaltı Belediyesi parklardan ve yol kenarlarından topladığı bitki atıklarını üretim tesisinde bio briket yakıtına dönüştürerek, ilçe genelinde vatandaşlara ve serada yakmaları için çiftçilere dağıtıyor.

facebook-paylas
Tarih: 30-11-2023 17:42

Atıklardan briket ile bu kış rahat nefes alacaklar

Konyaaltı Belediyesi parklardan ve yol kenarlarından topladığı bitki atıklarını üretim tesisinde bio briket yakıtına dönüştürerek, ilçe genelinde vatandaşlara ve serada yakmaları için çiftçilere dağıtıyor.
Konyaaltı Belediyesi, ilçenin dört bir yanından topladığı bitki ve ağaç atıklarından bio briket adı verilen bir tür yakıt elde ediyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde kurulan üretim atölyesinde işlenerek elde edilen bio briketler ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve seralarda yakılmak üzere çiftçilere ulaştırılıyor. Belediye ekipleri tarafından toplanan atıklar, öncelikle kuruması için bir süre bekletiliyor. Kuruma işlemi sonrasında ısı değerine göre ayrıştırılan atıklar, üretim atölyesinde yer alan tesiste öğütme ve sıkıştırma işleminden geçirilerek sobalarda yakacak olarak kullanıma hazır hale getiriliyor. Üretim şantiyesi içerisinde yer alan depoda muhafaza edilen bio briketler, gelen taleplere göre ilçe genelindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve çiftçilere dağıtılıyor.


BİO BRİKET KALİTELİ BİR YAKACAK
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilçe genelinden toplanan bitki atıklarının ısı derecesine göre ayrıştırılarak kaliteli bir yakacak türü olan bio briket haline getirildiğini, bu sayede de atıkları yeniden değerlendirdiklerini söyledi. Atıklardan oluşturulan bio briketleri talepte bulunan ihtiyaç sahiplerine ve çiftçilere ücretsiz olarak ulaştırdıklarını belirten Esen, “Bu sayede hem atıkları geri dönüştürerek çevremizi koruyoruz, hem de oluşturduğumuz yakıtımızla vatandaşlarımızın kış aylarını rahat geçirebilmelerine katkıda bulunuyoruz” dedi.


ÜCRETSİZ OLMASI BÜYÜK AVANTAJ
Hacısekiler Mahallesi’nde seracılık işiyle uğraşan Rıfat Irız, Konyaaltı Belediyesi’nin sağladığı yakacak desteğinden çok memnun olduğunu ifade etti. 1976 yılından bu yana çiftçilik yaptığını ve o günden bu yana soğuk kış günlerinde seralarda bitkilerini ısıtmak zorunda olduklarını söyleyen Irız, “Bitkilerimizi soğuktan koruyabilmek için sobalarda odun ve kömür yakmak zorunda kalıyoruz. Odun ve kömür hem zahmetli, hem de pahalı yakacaklar. Bu yıl belediyemizden bio briket talep ettik. Sağ olsunlar, hemen getirdiler. Ücretsiz olması bizim için çok büyük bir avantaj. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONYAALTI Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI