Bugun...



Atay Uslu: Zararlar tespit edildi, telafisi için maddi ve manevi imkanları seferber ettik

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Manavgat ilçesinde yangından zarar gören mahallelerde zararları telafi, iyileştirme ve inşa çalışmalarını takip ederek yangından etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 15-08-2021 18:18

Atay Uslu: Zararlar tespit edildi, telafisi için maddi ve manevi imkanları seferber ettik

ATAY USLU: DEVLETİMİZİN GÜCÜ, MİLLETİMİZİN BÜYÜKLÜĞÜ İLE ZARARLAR TELAFİ EDİLİYOR

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Manavgat ilçesinde yangından zarar gören mahallelerde zararları telafi, iyileştirme ve inşa çalışmalarını takip ederek yangından etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu.

 

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU BAKANIMIZ TELAFİ VE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARINI  BİRE BİR TAKİP EDİYOR

TBMM Akdeniz-Pa Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu inceleme sonrası yaptığı açıklamada “Devletimiz, hükümetimiz yangından zarar gören vatandaşımızın yanında. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ilk günden bugüne kadar bölgede adeta nöbette. Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu her ayrıntı ile ilgileniyor, sorunları çözüyor,  yapılacak iş ve işlemleri bire bir takip edip, koordine ediliyor. Bakanımızın yakın takibi ile yangın afetinin yaraları çok hızlı bir şekilde sarılıyor.  Antalya’nın bir evladı olarak Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na şükranlarımızı sunarız. Ak Parti Antalya Milletvekilleri olarak Antalya AK Parti İl Teşkilatımızla,  İlçe teşkilatlarımızla, gençlik ve kadın kolları teşkilatlarımızla sahadayız.  Zarar gören her vatandaşımıza ulaşma çabası ve çalışması içindeyiz. “

 

MADDİ ZARARLAR TELAFİ EDİLİYOR

AK Parti Antalya Milletvekili açıklamasının devamında süreçle ilgili şu bilgileri verdi:
“Hasar tespit çalışmalarında sona gelindi.  Tespitler, itirazlar için askıya çıktı. 1200 civarında evin, 800’e yakın ahır veya deponun zarar gördüğü tespit edilmiş durumda. Eşya zararları tespiti tamamlandı ve 30 milyon liradan fazla ödeme yapıldı, devam eden çalışmaların sonuçlarına göre yapılmaya devam ediyor.  İşyerleri için 6,5 milyon liraya yakın ödeme yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Zarar gören araçlar için ödemeler yapılıyor,  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatlarıyla 20’ye yakın traktör zararı ödeniyor,  yeni traktörler veriliyor. Telef olan 200 civarında  büyükbaş, 3000’e yakın küçükbaş hayvanların telafisi devam ediyor. Tüm ödemeler, tespit çalışmalarına uygun şekilde yapılmaya  devam ediyor.

 

YANGINDAN ETKİLENEN AFETZEDELERE PSİKO-SOSYAL DESTEK

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığımız yaklaşık 2000 hanede , 3000’den fazla vatandaşımıza psiko-sosyal destek sağladı. Yangından zarar gören binalar hızla yıkılarak enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. 400 den fazla konteyner geçici barınma için teslim edildi. Allah'ın izniyle bu yangınların izlerini Devletimizin gücü, milletimizin büyüklüğü ile kısa sürede silecek vatandaşlarımıza konutlarını da teslim edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde afetlerin yaraların sarılma süreci çok hızlı işliyor. Konut inşaatları için yer seçim çalışmaları devam ediyor. Ev projeleri belirlendi. Yöresel mimariye uygun çok güzel projeler. Proje vatandaşlarımız tarafından da çok beğeniliyor.  Hak sahiplerinin evleri bir yıl içinde tamamlanacak. Hatta İlk evin inşası başladı, inşallah iki ay içinde tamamlanacak.” dedi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MANAVGAT Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI