Bugun...



Atay Uslu: Tropik meyve üretim merkezinde son aşamaya geldik

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Tropik Meyve Üretim ve Yaygınlaştırma Merkezi'ni ziyaret etti.

facebook-paylas
Tarih: 24-09-2022 19:08

Atay Uslu: Tropik meyve üretim merkezinde son aşamaya geldik

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Tropik Meyve Üretim ve Yaygınlaştırma Merkezi'ni ziyaret etti.

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası  ( KUTSO ) tarafından Akdeniz Üniversitesi ile birlikte, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteği ile yürütülen Tropik Meyve Üretim ve Yaygınlaştırma Merkezi'ni ziyaret ederek incelemede bulundu.

ANTALYA’DA TROPİKAL ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTTIRACAĞIZ.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Antalya Milletvekili Atay Uslu şunları ifade etti; “Tropik Meyve Üretim ve Yaygınlaştırma Merkezimizi projemizin sera kurulum inşaatı tamamlandı. Son aşamaya geldik. Artık fide yetiştirme ve uygulama serasına dikim vakti.

Bu proje ile Batı Antalya’nın ve Antalya’nın tarımsal ürün çeşitliliğini katma değeri yüksek, tropik meyvelerin üretimi ile arttırmayı hedefliyoruz. Bu merkezde hem tropik meyve deneme üretimleri yapılacak hem de verimli tropik meyve fidanları yetiştirilerek çiftçilerimize sunulacak. Tropik meyvede Antalya son yıllarda bir marka oldu.

BİLİM-TARIM İŞBİRLİĞİ İLE TROPİK MEYVE MERKEZİ…

Antalyamızda 24’den fazla  tropikal meyve üretiliyor.  Akdeniz bölgesinde tropikal meyve üretimi yapan çiftçi sayısı artarken, Alanya ve Gazipaşa bölgesi başta olmak üzere Antalya’nın ilçelerinde  avokado, muz, pitaya (ejder meyvesi), mango başta olmak üzere kudret narı, liçi, karambola (yıldız meyvesi), passiflora (çarkıfelek meyvesi), guava, altın çilek, pepino, papaya (ağaç kavunu), feijoa (kaymak ağacı), yeni dünya (malta eriği), gojiberry, lime limon, ananas, kara sapot (çikolata meyvesi), frenk yemişi, kamkat, pomelo, yaban mersini (blueberry), kivi, longon (kedigözü) ve kahve ağacı meyveleri yetiştiriliyor. Avokado, mango, muz, passiflora, papaya gibi meyvelerinin seri üretimi yapılarak hem iç piyasada satılıyor hem yurtdışına ihraç ediliyor. Bunlar dışında 20’den fazla tropik meyvenin yetiştirilmesine yönelik de deneme ekimleri ve çalışmaları yapılıyor.

Tropik üretimi yaygınlaştırma ve geliştirme anlamında  Kumluca Ticaret ve Sanayi Odamız ve Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksekokulumuz işbirliği ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'mızın desteği ile yürütülen projedeki emeği olara teşekkür ediyorum.  Bilim-Tarım ilişkisinin çok güzel bir örneği olan  projeye özel desteklerinden dolayı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a teşekkür ederiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Hükümetimizle, Milletvekillerimizle üretene, büyütene destek olmaya devam ediyoruz.  “

Ziyarette Antalya Milletvekili Atay Uslu’ya KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. H. Kürşat Çelik ve proje sorumluyu Öğretim Üyesi Lokman Altınkaya tarafından merkez hakkında bilgi verildi. Milletvekili Atay Uslu’ya Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal ve teşkilat üyeleri de eşlik ettiler.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI