Bugun...



Atay Uslu: Şimdi portakal zamanı

Narenciye üretiminin merkezi olan Finike’de portakal hasadı başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Milletvekili Atay Uslu, "Şimdi portakal zamanı. Her daim C vitamini deposu portakal yiyelim, portakal suyu içelim " dedi.

facebook-paylas
Tarih: 06-12-2022 16:17

Atay Uslu: Şimdi portakal zamanı

Narenciye üretiminin merkezi olan Finike’de portakal hasadı başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Milletvekili Atay Uslu, "Şimdi portakal zamanı. Her daim C vitamini deposu portakal yiyelim, portakal suyu içelim " dedi.

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu portakal hasatının başlaması nedeniyle üreticilere hayırlı bereketli bir dönem diledi.  

FİNİKE PORTAKALI BİR DÜNYA MARKASI

Antalya Milletvekili Atay Uslu Finike ilçesinde portakalın pazara sürülmesinde önemli noktalardan biri olan Portakal Paketleme fabrikasını gezerek sezon hakkında bilgiler aldı. Ayrıca Finike’de yöresel pazarlarda bahçeden tüketiciye direk şekilde portakal satan çiftçilerle sohbet etti.

Ziyaretleriyle ilgili  Atay Uslu şunları ifade etti: "Antalya'da Kasım ayı itibariyle portakal hasadına başlandı. Portakal denince akla tabiki Finike ve Finike portakalı geliyor. Finike Portakalı kalitesini dünyaya kabul ettirmiş bir üründür. Finike portakalının yeni sertifikalar ve tesciller  alması, tanıtılması, markalaşması için farklı çalışmalar yapmaya devam ediyoruz.
 
PORTAKAL HASADI BAŞLADI
Tat ve aroma açısından Finike'nin Turunçova mahallesinde yetişen portakalı Dünya birincisi olarak tescillemiştir. Finike Portakalı, kendine has aroması ve optimum  doğal asit- doğal şeker dengesi ile dünyanın en lezzetli portakallarındandır. Doğal Asit dengesinin ideal olması meyvenin posa miktarının minimum olmasını ve ağızda yerken erimesini sağlamaktadır. Çiftçilerimizin çalışmaları ile Finike Portakalı Türk Patent Enstitüsü tarafından 2008 yılında coğrafi işaret ile tescillenmiştir."

KAPIÇAY BARAJI PORTAKALA CAN SUYU OLACAK.

Geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan ve su tutmaya başlanan Kapıçay Barajı sayesinde portakalımıza üretimimize bereket getirecek.  Barajda sular yükseliyor. Barajla 18 bin 700 dekar tarım arazisinin ve portakal bahçelerimizin sulama suyu ihtiyacı karşılanacak. Bölgemizde artık yaz aylarında portakal bahçelerimiz su sıkıntısı çekmeyecek.

SAĞLIĞIMIZ İÇİN PORTAKAL
Portakalın sağlık açısında da önemine dikkat çeken asitli içecekler yerine Portakal ve nar suyu tavsiye eden Antalya Milletvekili Atay Uslu şöyle devam etti:”Kış ayının girmesi ile birlikte hastalıklara karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirelim. Şimdi portakal zamanı. Güçlü bağışıklık sistemi için, bol C Vitamini deposu olan  portakalı ve portakal suyu tüketelim. Kolalı ve asitli içecekler yerine  portakal ve nar suyu içelim. “







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER FİNİKE Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI