Bugun...



Atay Uslu: Mesleki eğitim merkezleri ile ara eleman ihtiyacı giderilecek

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Finike’de esnaf ziyaretinde bulunarak hayırlı işler diledi. Esnafla, MEM’e devam eden kalfa ve çıraklarla sohbet edip, çaylarını içti.

facebook-paylas
Tarih: 20-07-2022 18:05

Atay Uslu: Mesleki eğitim merkezleri ile ara eleman ihtiyacı giderilecek

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Finike’de esnaf ziyaretinde bulunarak hayırlı işler diledi.  Esnafla, MEM’e devam eden kalfa ve çıraklarla sohbet edip, çaylarını içti.

Milletvekili Atay Uslu MEM ile işbirliği yapan esnaflarla, Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaya geçirdiği Mesleki eğitim merkezi destek sistemi ve  Türkiye'de mesleki eğitimde son dönemde atılan adımları değerlendirdi.

HEM MESLEK EĞİTİM, HEM ÇIRAKLIK SÜRECİ,  HEM LİSE DİPLOMASI…

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Esnaf ziyaretinde MEM Sistemi konusunda bilgiler verdi: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hayata geçirdiği üretim ve istihdam odaklı ekonomi modeli ile işverene, esnafa desteğimiz devam etmekte, üretim ve istihdam artmaya devam ediyor.

Bu kapsamda uygulamaya geçirdiğimiz Mesleki Eğitim Merkezleri (MEM) sistemi ile hem çıraklık, ustalık ile hem meslek öğrenme hem de meslek lisesi eğitimleri bir arada gerçekleştiriliyor. Hükümetimizin politikalarıyla Üretim ve istihdam süreçlerini eğitim süreçleriyle kuvvetlendiriyoruz.

HAFTADA 1 GÜN TEORİK, 4 GÜN PRATİK EĞİTİM İLE MEM SİSTEMİ

MEM öğrencileri haftada 1 gün okulda teorik, 4 gün işletmelerde pratik eğitimi ve devlet destekli ücret alıyorlar. Çıraklık eğitimin pratik sürecinde yani staj sürecinde ücretlerin tamamı devlet tarafından karşılanıyor. Eğitimi tamamlayanlar ustalık ve lise diploması sahibi oluyor.

2022 yılı sonuna kadar 1 milyon vatandaşımızı mesleki eğitim merkezleri ile buluşturma hedefi inşallah gerçekleşecek.

Hem insan kaynağımızın niteliğini artıracak hem de özellikle genç işsizliğin azaltılmasında çok önemli katkı sunacak örnek MEM Sistemi için, iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesinde yeni bir dönem başlattığını için Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a  teşekkürlerimizi sunuyoruz. “

Antalya Milletvekili Atay Uslu’nun ziyaretinde esnaflar, Destek konusunda memnuniyetlerini dile getirerek, yeni sistemin hem ara eleman açığını kapatacak hem meslek öğrenmeyi sağlayacak ve istihdamı arttıracak bir model olduğunu ve artık kalfa ve çırak ihtiyacını giderdiklerini anlatarak, “yeni model için Milletvekillerimize, Milli Eğitim Bakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde düşüncelerini ifade ettiler.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER FİNİKE Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI