Bugun...



Atay Uslu Köyre Yöresel Ürünler Etkinliği'ne katıldı

Kaş ilçesinde “2. Geleneksel Köyre Yöresel Ürünler” etkinliği düzenlendi. Eski adı “Köyre” olan Gürsu Mahallesi’nde, Kaş Belediyesi tarafından 2.si düzenlenen etkinliklere yoğun bir katılım oldu.

facebook-paylas
Tarih: 21-09-2023 15:30

Atay Uslu Köyre Yöresel Ürünler Etkinliği'ne katıldı

ATAY USLU: TOROSLARIN KÜLTÜRÜNÜ VE GÜZELLİKLERİNİ KORUYACAĞIZ 
 
Kaş ilçesinde “2. Geleneksel Köyre Yöresel Ürünler” etkinliği düzenlendi. Eski adı “Köyre” olan Gürsu Mahallesi’nde, Kaş Belediyesi tarafından 2.si düzenlenen etkinliklere yoğun bir katılım oldu. 
 
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Elmalı Kaymakamı Faruk Erdem, DSİ Bölge Müdürü Özhan Erdanışman, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Sanayi ve Teknoloji Antalya İl Müdürü Ömer Ersoy, İl Sağlık Müdür yardımcısı Yusuf Günay, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Özen, Türsap Batı Akdeniz Başkanı Rıza Perçin Siyasi Parti temsilcileri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 
 
Antalya Milletvekili Atay Uslu Antalya’nın her karışında vatandaşlarıyla buluşuyor ve hemşerilerinin çok yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. 
 
YÖRESEL ÜRÜNLERİ MARKALAŞTIRIYORUZ…
 
Program açılışında konuşan AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Köyre’nin, Kaş’ın , çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği yer olduğunu hatırlatarak şunları ifade etti: “Kendi köyümde yöremde kendi arkadaşlarımla, büyüklerimle olmak farklı bir duygu. Bu etkinlik hem bizleri bir kez daha bir araya getiriyor hem de yöremizin ve yöremiz ürünlerinin tanıtımına katkı sağlıyor. Etkinliği düzenleyen Kaş Belediye Başkanımız Mutlu Ulutaş’a ve Gürsu Muhtarımız Eyüp Armutçu’ya çok çok teşekkür ederim. Mutlu Ulutaş Başkanımız örnek bir belediyecilik ile Kaşımızın her noktasına klasik belediye hizmetleri yanısıra yenilikçi belediye hizmetleri de sunuyor. Çok yönlü başarılı belediyecilik bakışı nedeniyle Kaş Belediye Başkanımızı kutluyoruz . Köyremizin tahini, nar ekşisi ve pekmezi özel ürünler. Bu özel ürünlerin üretimi, markalaştırılması ve pazarlanması için desteğimiz devam edecek. Bu coğrafyanın dünyaya transfer edilmesi gereken bir özelliği de kültürüdür. Torosların insanları çalışmayı, disiplini, vefayı, beraber yaşamayı, doğayı sevmeyi, samimiyeti, organik yaşamı çok iyi bilir. Bugün dünyanın organik ve natural beslenmeden samimiyet ve vefa ile donatılmış ilişkilere ihtiyacı var. Bu güzelliklerin pratiği ve örneği Antalya’da, Batı Antalya’da, Toroslarda.. Kültürümüzü de koruyacağız, doğamızı da koruyacağız, yöresel ürünlerimizi de koruyacağız…" dedi. 
 
Açılış konuşmalarının ardından etkinlik kapsamında vatandaşların katılımıyla yöresel ürünlerle ilgili yarışmalar yapıldı. Etkinlik çerçevesinde yöresel lezzetler üzüm pekmezi, nar ekşisi, eski usül tarhana, zeytin çıtlatma ve dövme ayran yapıldı. Katılımcılar susam, susamın kavrulması ve geleneksel taş değirmende tahin yapılması aşamalarını incelediler ve katılımcılara değirmenden çıkan taze ve sıcak tahin ikramı yapıldı.






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KAŞ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI