Bugun...



Atay Uslu: Kapıçay barajında su tutmaya başladık

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kapıçay Barajı’nde su tutmaya başlanıldığını açıklayarak barajın bölgeye bereket getirmesini diledi.

facebook-paylas
Tarih: 17-10-2022 17:24

Atay Uslu: Kapıçay barajında su tutmaya başladık

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kapıçay Barajı’nde su tutmaya başlanıldığını açıklayarak barajın bölgeye bereket getirmesini diledi.

TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Finike Kapıçay Barajında inşaatın tamamlandığını ve kepenklerin indirilerek su tutmaya başlanıldığını ifade etti.

ATAY USLU: KAPIÇAY BARAJI FİNİKE PORTAKALINA  BEREKET  OLACAK…

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “İki Sevdalı, Toprak ile Suyu bir kez daha bu kez Torosların eteklerinde buluşturuyoruz. Finike Ovasını ve Finike Portakalını sulayabilmek için inşa ettiğimiz Kapıçay Barajı’nda su tutmaya başladık.  Dünyanın en kaliteli portakalı olan Finike Portakalının yetiştiği Finike  Ovası’nın su ihtiyacı için muhteşem bir projede nihayete erdik. Hem inşaat hem ödenek hem de su tutulması aşamalarını takip ederek mutlu sona erdik. Yağışlar öncesinde kapaklar kapatıldı ve artık barajımızda su dolmaya başladı.

Bölgemize hayırlı uğurlu bereketli olmasını diliyorum. Barajımız portakalımıza ve tarımsal üretimimize bereket getirecek. Kapıçay Barajını ilçemize kazandırdıkları için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘a, Hükümetimize şükranlarımızı sunarız. Barajda emeği olan önceki Bakanlarımız Veysel Eroğlu’na, Bekir Pakdemirli’ye ve  Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi’ye ve Mevlüt Çavuşoğlu Bakanımıza, AK Parti Antalya Milletvekillerimize, İl Başkanımız İbrahim Ethem Taş’a ve DSİ Teşkilatımıza, bölge müdürlüğü ekibimize, bölgenin evladı olarak çok teşekkür ederiz. AK Parti siyaseti eser siyasetidir. İşte 233 milyon lira maliyetli yeni bir eserimiz. İşte tarıma yatırım. İcraatlarımızla milletimizin hizmetindeyiz. Antalya’yı Seviyoruz. Türkiye’yi Seviyoruz. “

233 MİLYON MALİYETLİ FİNİKE KAPIÇAY BARAJIMIZ HAZIR

Milletvekili Atay Uslu Kapıçayı Barajı ile ilgili şu bilgileri ifade etti: “ 2022 yılı fiyatları ile 233 Milyon TL’ye mal olan bir baraj.  Kapıçay Barajının temelden yüksekliği 50 m. Baraj 18700 dekar tarım arazisinin ve portakal bahçelerimizin sulama suyu ihtiyacı karşılanacak olup, eteğinde yapılacak 1 MW kurlu gücündeki santralle de yıllık 4.87 GWh enerji üretilebilecektir. Baraj altındaki kapalı sulama sistemi çalışmalarımız da devam ediyor.”







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER FİNİKE Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI