Bugun...



Atay Uslu esnafın Ahilik Haftası'nı kutladı

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Ahilik Haftası dolayısıyla Finike ilçesinde esnafları ziyaret etti.

facebook-paylas
Tarih: 20-09-2022 15:52

Atay Uslu esnafın Ahilik Haftası'nı kutladı

AHİ VE ESNAF KÜLTÜRÜ: 60 YILDIR BESMELE İLE AÇAR, ŞÜKÜR İLE KAPATIR.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Ahilik Haftası dolayısıyla Finike ilçesinde esnafları ziyaret etti.

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Finike Kaymakamı, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Müftüsü, İlçe Emniyet Müdürü ve Esnaf Odası Başkanı ile  Ahilik Haftası dolayısıyla Finike ilçesinde başta Fırıncı olan Babası Hüseyin Uslu ve Turunçova esnaflarını ziyaret etti.

DOSTLUK SOFRASI VE ESNAF SAMİMİYETİ

Fırıncı Hüseyin Uslu ziyaret ekibine ekmek kasası üzerinde peynir, ekmek, karpuz, üzüm, çay ve sıcak ekmek ikramında bulundu. Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik Sofranın adeta ahilik kültüründeki birliği, beraberliği, samimiyeti, kanaati, kardeşliği simgeler nitelikte olduğunu ifade ederek, esnafa hayırlı uzun ömür ve kazanç dilediklerini söyledi.

60 YILDIR FIRINCI ESNAFI

Ahilik Haftası tüm yurtta olduğu gibi Finike ilçesinde de çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor. Bu kutlamalar kapsamında Finike Turunçova ve  Yeşilyurt Mahallelerinde  60 yıldır fırıncı olarak esnaflık yapan  Hüseyin Uslu’yu Finike Kaymakamı ve Finike Esnaf Odası Başkanı, yılların fırıncısı HÜSEYİN Uslu’yu oğlu Antalya Milletvekili Atay Uslu ile birlikte ziyaret ettiler.

Antalya Milletvekili Atay Uslu ziyaret ile ilgili duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti; “60 yıldır esnaflık yapan babamı ziyaret ettik. Esnaf Kültürü samimiyeti, sanatı, zanaati, dostluğu, emeği, çalışkanlığı ve kanaati ile muazzam medeniyetimizin özel bir parçasıdır.
Babam esnaf kültürü ile disiplini ve çok çalışkanlığı ile bir zanaat erbabı olarak bana örnek olmuştur. 60 yıldır aynı meslekte aynı istikrarla çalışmış, ahilik kültürünü yaşamış ve yaşatmıştır. 60 yıldır dükkanı besmele ile açmış, şükür ile kapatmış ve mesleğine devam eden bir esnaf. Hem ekmeğini taştan çıkarmış, Hem çıraklar, ustalar yetiştirmiş, hem bizi bugünlere taşımıştır. 

ÇALIŞKANLIĞI, DİSİPLİNİ VE KANAATİ İLE ESNAFLIK

Babam fırıncılık mesleğini tanımlarken “Bizim işimiz insanları doyurmak. Bazen paralı bazen parasız, kiminin parasıyla kiminin duasıyla” diyerek adeta esnaf kültüründe kanaati anlatır. Hala çalışmaya devam ediyor. Allah Babama sağlıklı uzun ömür versin. Bu hafta vesilesi ile tüm esnaflarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyor onlara bereketli kazançlar diliyorum” dedi. 

Antalya Milletvekili Atay Uslu’ya ziyarete İlçe Emniyet Müdür Vekili Ethem YER, İlçe Jandarma Komutanı Murat Kemal KARAYAKA, İlçe Müftüsü Hasan KIRKAN ile Finike Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Adem DURDEMİR eşlik etti.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER FİNİKE Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI