Bugun...



Atay Uslu elma hasadına katıldı

Antalya Milletvekili Atay Uslu, Elmalı ilçesinde elma bahçelerini gezdi, çiftçilerle sohbet etti, elma hasadı gerçekleştirdi Elma hasadının başlaması nedeniyle Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Elmalı’nın mahallelerinde çiftçilerle bir araya geldi, hasadı devam eden elma bahçelerinde işçiler ile sohbet etti, bereketli ve güzel bir hasat temennisinde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 27-09-2022 16:18

Atay Uslu elma hasadına katıldı

Antalya Milletvekili Atay Uslu, Elmalı ilçesinde  elma bahçelerini gezdi, çiftçilerle sohbet etti, elma hasadı gerçekleştirdi  Elma hasadının başlaması nedeniyle Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Elmalı’nın mahallelerinde çiftçilerle bir araya geldi, hasadı devam eden elma bahçelerinde işçiler ile sohbet etti, bereketli ve güzel bir hasat temennisinde bulundu.

TEKELİ YAYLALARI ELMA ÜRETİMİNDE ÖNEMLİ  BİR  MERKEZ
Antalya'nın Korkuteli ve Elmalı coğrafyasını içine alan Tekeli bölgesindeki Elma üretiminin Türkiye üretiminin önemli bir kısmını oluşturduğunu  anlatan Antalya Milletvekili Atay Uslu;  "İnşallah Elma üretiminde bereketli ve güzel bir sezon geçiririz. Türkiye'deki önemli elma üretim merkezlerinden biri olan Elmalı ve Korkuteli ilçelerimizde üreticilerimizin hasata başladılar.

Tarımsal çeşitlilik açısından Türkiye'nin en zengin illerinden biri olan Antalya'mızın  elma bahçelerinde hasat şenliği yaşanıyor. Sabah erken saatlerde bahçelere gelen işçiler elmaları tek tek dalından topluyorlar. Bahçelerden toplanan elmanın bir kısmı pazarlara, önemli bir kısmı da büyüklüklerine göre sınıflara ayrılarak soğuk hava depolarına transfer ediliyor.

HER GÜN BİR ELMA

Doyurucu ve enerji veren bir meyve olan elma hem sağlık açısından faydalarıyla hem de vitamin ve mineral zenginliği ile öne çıkmaktadır. İngilizleri bir  sözü var, elmanın faydasını çok güzel özetliyor. “An aple a day keeps doctor away.” “Günde bir elma yemek, doktoru uzak tutar.” Elma yemenizi tavsiye ediyoruz. Tarım yaşam için önemli.  Tarımsal üretimin desteklenmesi  için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hükümetimiz 20 yıldır çalışıyor, çalışmaya devam edeceğiz.  Elma pazarının büyütülmesi, üretimin desteklenmesi dahil olmak üzere her konuda çiftçimizin yanındayız. “
Elmalı'daki Çiftçi ziyaretinde Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu'ya Ak Parti Elmalı İlçe Başkanı Haluk Altınkaya ve teşkilatı üyeleri eşlik etti.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ELMALI Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI