Bugun...



Atay Uslu'dan kamkat bahçesine ziyaret

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Finike’de turunçgillerin altını olarak adlandırılan kamkat bahçesini gezdi. Batı Antalya’da meydana gelen sel afeti nedeniyle bölgeden ayrılmayan ve sahada yoğun mesai harcayan Milletvekili Atay Uslu, üretimine devam eden çiftçilere de ziyaretlerde bulunuyor, destek oluyor.

facebook-paylas
Tarih: 29-12-2022 13:19

Atay Uslu'dan kamkat bahçesine ziyaret

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Finike’de turunçgillerin altını olarak adlandırılan kamkat bahçesini gezdi.  Batı Antalya’da meydana gelen sel afeti nedeniyle bölgeden ayrılmayan ve sahada  yoğun mesai harcayan Milletvekili Atay Uslu,  üretimine devam eden çiftçilere de ziyaretlerde bulunuyor, destek oluyor.

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Finike İlçesi Turunçova mahallesinde 12 dönüm arazi üzerinde toplam 700 adet kamkat ağacı, limekat, limon çeşitleri, mandalina çeşitleri  ile üretim yapan Örnek Çiftçi Mustafa Tıraşoğlu'nun bahçesini ziyaret etti.

 

KAMKAT ÜRÜNÜ ALTERNATİF ÜRÜNE YÖNELME AÇISINDAN BAŞARILI BİR ÖRNEK

 

Antalya Milletvekili Atay Uslu ziyaretinde şunları ifade etti: “Örnek çiftçimiz Mustafa Tıraşoğlu abimizin Kamkat Bahçesini gezdik. Kamkat ikramları ve narenciye üzerine güzel sohbeti  için teşekkür ederiz. Çiftçimiz Mustafa Bey'den ürün farklılaştırma, araştırma, geliştirme hikayesini dinledik. Hem örnek hem başarılı bir üretim modeli çalışmasını ortaya çıkaran “Örnek Çiftçimizi” kutluyoruz, bereketli kazançlar diliyoruz. Biz de kamkat gibi yeni ve katma değeri  yüksek ürünlere yönelmeyi destekliyoruz, tanınmasına katkı koymaya çalışıyoruz. Kamkat üretimi Antalya’mızda her geçen gün artıyor.

Antalya tarımın başkenti. Antalya Tarımsal hasılası en yüksek ilimiz. Farklı ürünler ile Türkiye’yi doyuran illerin başında.  Ülke olarak da tarım da her geçen gün yeni ataklara geçiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu politikaları ile tarımı büyütmeye devam ediyoruz. Tarım stratejik sektör. “

 

KAMKAT: ÇOK ZENGİN C VİTAMİNİ DEPOSU

Örmek Çiftçi Mustafa Tıraşoğlu Kamkat’ın ‘altın portakal’ anlamına geldiğini ifade ederek şu bilgileri verdi: “ Milletvekilimiz Atay Uslu’ya teşekkür ederiz. Zaten Milletvekilimiz bizim mahallenin evladı, sağolsun bölgemizi hiç yalnız bırakmıyorlar. Bizi zaman zaman ziyaret ederler, taleplerimizi dinlerler, varsa sorunlarımızı çözerler.  Bugün de ziyaretleri bizleri memnun etti, narenciye üretimi üzerine güzel bir sohbette bulunduk. 

Turunçgil ailesinin en ufağı olan kamkatın (kumkuat) biçimi limona, rengi portakala benzer, kokusu bergamotu andırır ve bıraktığı nefis koku uzun süre gitmez. Kabuğu ile birlikte tüketilir ve C vitamini deposudur. Kamkat, Kabuğu ve çekirdeği ile birlikte yenebilir.

İçerdiği mineraller ile pek çok hastalıktan korur. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan olan bu şifalı bitki bağışıklık sistemini güçlendirir ve diyabeti dengeler. Kalori miktarı çok düşük olduğundan zayıflamak amacıyla diyet yapanlar için ideal bir atıştırmalıktır. “







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI