Bugun...



Atay Uslu: Çiftçilerimize ve küçük esnafımıza muafiyet getirdik

ATAY USLU: VERGİ KANUNLARINA İLİŞKİN DÜZENLEME İÇEREN KANUN TEKLİFİ TBMM GENEL KURULUNDA KABUL EDİLDİ

facebook-paylas
Tarih: 15-10-2021 18:25

Atay Uslu: Çiftçilerimize ve küçük esnafımıza muafiyet getirdik

Meclis Genel Kurulunda, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, kabul edilerek yasalaştı.

Çiftçileri ve esnafı destekleyen hükümler içeren Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına dair Kanun teklifinin, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildiğini belirten Antalya Ak Parti Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu,  şunları söyledi:
“ Çiftçilerimizi ve Esnafımızı destekleyen hükümler içeren Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini, TBMM Genel Kurulunda kabul ettik.


ÇİTFTÇİLERİMİZE VE KÜÇÜK ESNAFIMIZA VERGİ MUAFİYETİ
Yıllı cirosu 240 bin TL nin altında kalan 850 bin Küçük esnafın kazançları, Gelir Vergisinden istisna tutulacak.  Ayrıca Elektronik ortamda vergi dairesi kurulabilecek.
Tarım sektörü ve çiftçilerin desteklenmesi için kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan destekleme ödemeleri, gelir vergisinden ve vergi kesintisinden muaf tutulacak.
Çiftçilerimizden son 5 yılda destekleme ödemelerinden kesilen stopaj vergileri iade edilecek.  Böylelikle 3 milyon çiftçimize yaklaşık 3,5 milyar lira iade ödemesi yapılacak.


SOSYAL İÇERİK ÜRETİCİLERİNE VERGİ İSTİSNASI
Sosyal içerik üreticiliği ile mobil cihazlar için uygulama geliştiriciliğinde kazanç istisnası getirilecek. Buna göre, internet ortamındaki sosyal ağ sağlayıcıları üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticilerinin bu faaliyetlerinden elde ettikleri kazançlar ile akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştirenlerin elektronik uygulama paylaşım ve satış platformları üzerinden elde ettikleri kazançlar gelir vergisinden istisna tutulacak.
Ülkemize ve Milletimize hayırlı olsun.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI