Bugun...



Aşkın trajedi dolu hikayesi "Tosca" prömiyere hazırlanıyor

Dünya operalarının en çok sahnelediği eserlerin başında gelen ‘Tosca’ operası, ünlü opera bestecisi Giacomo Puccini ölümünün 100. yılında Antalya DOB sahnesinde.

facebook-paylas
Tarih: 21-03-2024 18:00

Aşkın trajedi dolu hikayesi

Dünya operalarının en çok sahnelediği eserlerin başında gelen ‘Tosca’ operası, ünlü opera bestecisi Giacomo Puccini ölümünün 100. yılında Antalya DOB sahnesinde.

Ölümsüzleşen müziğiyle kulaklarda iz bırakan ‘Tosca’ operasının prömiyeri, 23 Mart 2024 Cumartesi akşamı saat 20.30’da Antalya Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi’nde gerçekleşecek. Dramatik opera denince ilk akla gelen eserlerden biri olan ‘Tosca’, perdelerini Yiğit Günsoy’un rejisi ve ünlü İtalyan Orkestra Şefi Lorenzo Castriota’nın yönetimiyle açacak. 1800’lü yılların Roma’sında geçen opera eserinin dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl’a, ışık tasarımı Mustafa Eski’ye ait.

Aşkının büyüklüğünden kıskançlığına yenik düşen Tosca’nın ve ressam sevgilisi Cavaradossi’nin sonu kanla biten aşk hikayesi..

Scarpia’nın entrikalarla ayırmaya çalıştığı Tosca ve Cavaradossi, acımasız Polis Şefi Baron Scarpia’nın oyununa yenik düşer. Puccini’nin ölümünün 100. yıl dönümünde sahnelenecek olan ‘Tosca’ operasında Tosca rolünü; Serap Demirhan, Nurdan Küçükekmekçi ve Bilge Yılmaz, Cavaradossi rolünü; M. Koray Damcıoğlu, M. Burak Pektaş ve Göksay Yaran, Scarpia rolünü; Umut T. Akça ve Serhat Konukman, Angelotti rolünü; Alaaddin Ataseven ve M. Yusuf Yıldız, Sagrestano rolünü; S. Onur Alpaslan ve Taner Ölçen, Spoletta rolünü; Dağhan Ergün ve Mustafa Özşamlı, Sciarrone rolünü; Toygarhan Atuner ve M. Yusuf Yıldız dönüşümlü olarak seslendirecek. Antalya Devlet Opera ve Balesi Korosu’nun Koro Şefliğini Mahir Seyrek’in üstlendiği eserin Başkemancısı, Orkestra Sanatçısı Fahrettin Arda olacak. Eserde Çocuk Korosu Şefliğini Sinem E. Ulusoy üstleniyor.

23 Mart 2024 Cumartesi saat 20.30’da prömiyer yapacak ‘Tosca’ operasının biletleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinde satışa sunulmuş olup, biletler Antalya Opera ve Balesi Gişesinden hafta içi ve Cumartesi günleri 10.00-18.00 saatleri arasında, temsil günleri temsil bitiş saatine kadar, Cumhuriyet Meydanı Gişesinden her gün 08.30-20.00 saatleri arasında temin edilebilir. 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR/SANAT Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI