Bugun...



"Aşk İksiri" ikinci temsili ile sahnede

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Gaetano Donizetti’nin ‘Aşk İksiri’ operasını 11 Mart Cumartesi akşamı saat: 20.00’de Antalyalı sanatseverler ile buluşturacak.

facebook-paylas
Tarih: 08-03-2023 17:40


Antalya Devlet Opera ve Balesi, Gaetano Donizetti’nin ‘Aşk İksiri’ operasını 11 Mart Cumartesi akşamı saat: 20.00’de Antalyalı sanatseverler ile buluşturacak.

 
Biletleri şimdiden tükenen ‘Aşk İksiri’ operası, rejisör Haldun Özörten tarafından sahneye konuldu. Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestrasını şef Lorenzo Castriota Skanderbeg’in yönettiği eserde başkemancılığı Elvan Şekercioğlu üstlenecek. Donizetti’nin tüm operaları arasında en sık icra edilenlerden biri olan eserde Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek tarafından çalıştırıldı.

Librettosu Felice Romani tarafından yazılan ve oldukça eğlendiren güldürü ögelerini içinde barındıran dokunaklı bir aşk hikâyesi olan eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, ışık tasarımı Mustafa Eski ve koreografi Bader Çakan imzasını taşıyor.

Fakir genç Nemorino ile servetli toprak sahibi güzel Adina arasındaki aşk üzerine odaklanan eserde ‘Adina’ rolünü Meriç Karataş, ‘Nemorino’ rolünü Dağhan Ergün, ‘Belcore’ rolünü Mehmet Ali Tutar, ‘Dr. Dulcamara’ rolünü Engin Suna, ‘Giannetta’ rolünü Seçil Fenercioğlu canlandıracak.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR/SANAT Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI