Bugun...



Arüv: Göç artık Antalya'nın en önemli sorunudur

ANSİAD İklim Değişikliği ve Çevre Çalışma Masası Başkanı Cem Arüv, Antalya'daki göç sorununa dikkat çekerek, "Bu konuda asıl sorumluluk yerel yönetimlerin. Merkezi yönetimler ve yerel yönetimler birlikte çalışmak zorunda" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 29-03-2023 22:22

Arüv: Göç artık Antalya'nın en önemli sorunudur

ANSİAD İklim Değişikliği ve Çevre Çalışma Masası Başkanı Cem Arüv, Antalya'daki göç sorunu hakkında yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Antalya, doğal güzellikleri ve iklimsel koşulları ile ilgi çekici bir şehir. Turist olarak gelen farklı ülkelerin insanları Antalya’ya göç ettiler. Rusya-Ukrayna savaşı, 60.000’e yakın insanın Antalya’ya yerleşmesine sebep oldu. Son yaşadığımız felaketle birlikte deprem bölgesinden 200.000-250.000 kişilik göç aldık. Bu kadar hızlı bir büyümeye kentlerin yeterli gelmesi mümkün değildir. Öncelikli olarak yapılması gereken belediyelerin bütçelerinin artırılmasıdır. Daha sonra arz-talep dengesini regüle edecek bir takım yatırımlar yapılmalı. Toki, göç alan bölgelerde uygun fiyata ev yapmalı. Bu gibi pek çok çözüm üretilebilir. Ama göç bir sorun mudur? Sorundur. Bu konuda asıl sorumluluk yerel yönetimlerin. Merkezi yönetimler ve yerel yönetimler birlikte çalışmak zorunda. Aksi takdirde tüm istihdam, üretim, atık zinciri %12’lere ulaşan artışla karşılaştığında halka problem olarak geri dönecek.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI