Bugun...



Antalyaspor Dünya Kick Boks Kupasında Zirvede

Türkiye Kick Boks Federasyonu’nun 2024 yılı faaliyet programında yer alan iki büyük organizasyon olan Turkish Open Dünya Kick Boks Kupası ve Uluslararası Akdeniz Kick Boks Şampiyonası 15-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde bulunan ve müsabakalara özel olarak yeniden düzenlenen TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşti.

facebook-paylas
Tarih: 24-05-2024 16:51

Antalyaspor Dünya Kick Boks Kupasında Zirvede

Türkiye Kick Boks Federasyonu’nun 2024 yılı faaliyet programında yer alan iki büyük organizasyon olan Turkish Open Dünya Kick Boks Kupası ve Uluslararası Akdeniz Kick Boks Şampiyonası 15-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde bulunan ve müsabakalara özel olarak yeniden düzenlenen TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşti. Müsabakalara katılan Antalyaspor’un başarılı kick boksörleri geleneği bozmayarak İstanbul’dan 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile ayrıldılar.

Aynı zamanda Uluslararası Akdeniz Kick Boks Federasyonu Başkanı da olan Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı ve ekibinin çalışmaları ile bu yıl ilk defa düzenlenen ve geleneksel şekilde devam etmesi planlan Akdeniz Kick Boks Şampiyonası müsabakalarının da dâhil edildiği organizasyona toplam 50 ülkeden 5.000’in üzerinde sporcu ve antrenör katılım gösterdi.

Müsabakaların yapıldığı 9 ring ve 14 tatami sayısı ile de dünyada bir ilk olan bu büyük organizasyona “Avrupa Kick Boks Kupası Şampiyonu” unvanı ile katılan ve favori olarak gösterilen Antalyasporlu Mehmet Mıstık, 89 Kilogram Light Contact kategorisinde çıktığı tüm maçlarda rakiplerini saf dışı bırakarak şampiyon oldu ve kariyerine bir altın madalya daha ekledi.

Antalyaspor kick boks takımının son dönemde madalya koleksiyonunu genişleten genç sporcusu Sena Amine Nur Özgen ise 65 Kilogram Light Contact’ta ikinci olarak kırmızı beyazlıların Light Contact kategorisindeki madalya sayısını 2’ye yükseltti. Özgen, yine aynı kilogram’da Kick Light müsabakalarında ise tüm rakiplerini ekarte ederek Akreplerin İstanbul’daki ikinci altın madalyasını kazanarak “şampiyon” unvanını elde etti.

Kupada mücadele eden bir diğer Antalyasporlu Neşet Korkmaz, 57 kilogramda yarıştığı Low Kick müsabakaları sonucunda üçüncü sırayı alarak bronz madalya kazandı ve Antalyaspor’un organizasyondaki toplam madalya sayısını 4’e yükseltme başarısını gösterdi.

Kazandıkları uluslararası başarılar ile milli takım seçmeleri için de önemli puanlar elde eden Antalyasporlu sporcular, Temmuz ayında Konya’da düzenlenecek olan Türkiye Kick boks Şampiyonası için hazırlıklarına başladı.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI