Bugun...



Antalya Yörük mutfağını dünyaya açtı

Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen Yörük Kahvaltı Etkinliği Vali Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleşti. Vali Şahin, “Antalya’nın mutfak kültürü, Türk turizmine ve ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak.” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 24-05-2024 19:02

Antalya Yörük mutfağını dünyaya açtı

Türk Mutfağı Haftası kapsamında  düzenlenen Yörük Kahvaltı Etkinliği Vali Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleşti. Vali Şahin, “Antalya’nın mutfak kültürü, Türk turizmine ve ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak.” dedi.

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nde gerçekleşen Yörük Kahvaltı Etkinliğine; Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, Kırgızistan Başkonsolosu Rustam Koshonov, Almanya Konsolosu Wolfgang Wessel, Rusya Konsolosu Elena Karaseva, Ukrayna Konsolosu Oleksandr Voronin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir  Zoroğlu,   AGYİD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özen ve çok sayıda gıda sektörü işletmecisi katıldı.

 Türk Mutfağı Haftası’na Büyük İlgi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Türk Mutfağı Haftası” etkinliğinde Yörük kültürünün Antalya mutfağına yansıyan lezzetleri tanıtıldı. Antalya ilinde yaşayan Yörüklerin hazırladığı yöresel gıda ürünlerini inceleyen Vali Şahin,  gıda sektörü temsilcileri tarafından düzenlenen çeşitli sunum ve ürünleri beğeniyle izledi.

El işi hediyelik eşya ve çeşitli ürünlerin sergilendiği stantları da gezen Vali Şahin, stantlarda bulunan kursiyerlerle sohbet ederek sergilenen ürünlerin ekonomimize olan katkısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Şahin, daha sonra Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Antalya’nın yöresel mutfak kültürünün tanıtıldığı kahvaltı etkinliğine katılarak bölgeye özgü sunum tekniklerini izledi.

Mutfağımız ve Kültürümüz Ayrılmaz Parçalardır
Antalya’nın doğal turizminin yanına zengin yemek kültürümüzü de dâhil ederek ekonomiye katkı sağlamak hedefinde olduklarını ifade eden Vali Şahin, “Her yıl farklı bir tema ile gerçekleşen bu etkinliğin bu yıl ki teması sürdürülebilirlik ve yöresel ürün kullanımı olarak belirlendi. Yörüklerimizin her şeyi değerlendirerek israf etmeyen bir mutfak kültürü var. Bu önemli kültürümüzü uluslararası alanda da tanıtmak amacıyla konsolos ve başkonsoloslarımızı etkinliğe davet ettik.” dedi.

Yapılan bu etkinliğin hem ülkemize hem de Antalya’ya çok yakışan bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Vali Şahin, “Türk mutfağı, Türk kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Antalya’mız yöresel lezzetleri ile ülke ekonomisine ve turizm sektörüne büyük katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Şahin, Antalya mutfağını tanıtmaya yönelik çalışmalar hakkında ilgili kurum müdürleri ve gıda sektörü temsilcileri ile sohbet ederek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen kurum ve STK temsilcileri ile katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür etti.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI