Bugun...



Antalya Valiliği'nden para yardımı ve dolandırıcılık yapmaya çalışanlar hakkında basın açıklaması

Bazı şahısların, iş insanlarını ve hayırseverleri Antalya Valiliği ve/veya Antalya Valisi Ersin Yazıcı adına aradıklarını söyleyerek çeşitli gerekçelerle para yardımı talebinde bulundukları ve bu şekilde dolandırıcılık yapmaya çalışmaları üzerine Antalya Valiliği bir basın açıklaması yayınladı

facebook-paylas
Tarih: 20-05-2022 16:37

Antalya Valiliği'nden para yardımı ve dolandırıcılık yapmaya çalışanlar hakkında basın açıklaması

Bazı şahısların, iş insanlarını ve hayırseverleri Antalya Valiliği ve/veya Antalya Valisi Ersin Yazıcı adına aradıklarını söyleyerek çeşitli gerekçelerle para yardımı talebinde bulundukları ve bu şekilde dolandırıcılık yapmaya çalışmaları üzerine Antalya Valiliği bir basın açıklaması yayınladı:

"Bazı şahısların, iş insanlarını ve hayırseverleri Antalya Valiliği ve/veya Antalya Valisi Ersin Yazıcı adına aradıklarını söyleyerek çeşitli gerekçelerle para yardımı talebinde bulundukları ve bu şekilde dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları Valiliğimize gelen bilgilerden anlaşılmıştır.
Valilik hiçbir şekilde insanları arayarak para istemez. Hesap numarası verip buraya para gönderin şeklinde bir talebi olmaz. Tüm halkımızı duyarlı olmaya ve bu tür şeylere itibar etmemeye davet ediyoruz. Bu tür durumlarda mutlaka güvenlik güçleri ile irtibata geçerek dolandırıcıların yakalanmasını sağlayabiliriz.
Suç türlerinin gelişen teknoloji ile birlikte değişim gösterdiği, dolandırıcılık suçunun da bu süreçten etkilenen suç türlerinden birisi olduğu göz önünde bulundurulduğunda, her geçen gün yeni bir yöntemle insanları aldatmaya çalışan dolandırıcılara karşı, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi ihtiyacı hâsıl olmuştur.
Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gerekmektedir. -Kurumsal kimliğinden ve güvenliğinden emin olunmayan telefon görüşmelerinde kimlik numarası, adres bilgisi, banka hesabı ve kredi kartı bilgilerinin kesinlikle paylaşılmaması, -Polis, Jandarma, Cumhuriyet Savcısı veya herhangi bir kamu personelinin, hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan elden para teslimi veya havale-EFT yapılmasını talep etmeyeceğinin bilinmesi,
-Telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine veya benzeri senaryolara itibar edilmemesi,
-Vatandaşlarımızın böyle bir durumla karşılaşmaları halinde, vakit geçirmeden 112 Acil Çağrı Merkezini aramaları ya da en yakın kolluk birimlerine müracaat etmeleri gerekmektedir.  Kamuoyuna saygı ile duyurulur."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI