Bugun...



Antalya fide üretiminde tüm dünyaya hizmet ediyor

Vali Ersin Yazıcı, Finike ilçesi ziyareti sırasında Yaşa Fide tesisini ziyaret ederek, fidecilik ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi aldı.

facebook-paylas
Tarih: 27-06-2023 18:42

Antalya fide üretiminde tüm dünyaya hizmet ediyor

Vali Ersin Yazıcı, Finike ilçesi ziyareti sırasında Yaşa Fide tesisini ziyaret ederek, fidecilik ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Vali Ersin Yazıcı, Finike Hasyurt’ta 1968 yılında temelleri atılan, 2007 yılında Yaşa Fide adını alarak üretimine devam eden fide üretim tesisini ziyaret ederek firma sahibi Musa Yaşa’dan üretim faaliyetleri ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi aldı.


100 Milyon Fide Yetiştiriyoruz
Ziyaret sırasında Vali Yazıcı’ya işletme hakkında bilgi veren firma sahibi Musa Yaşa; “40 dönüm alan üzerine 30 dönümü kapalı sera şeklinde kurulu olan firmamız, 100 milyon fide yetiştirme kapasitesine sahip. Biz Yaşa Fide olarak tesisimizde son teknolojileri kullanıyoruz. Isıtma, homojen sulama, gübreleme ve ilaçlama özellikli tesislerimizle aşılı ve düz fide üretimi yapıyoruz. Ayrıca 350 kişiyi bulan bir ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.


Ürettiğimiz Fideleri Dünyaya Pazarlıyoruz
Antalya’nın tarımdaki liderliğinin yanı sıra fide üreticiliği alanında da adını dünyaya duyurduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; “Antalya, tarımda ürettiği ürünleri tüm dünyaya ihraç eden bir şehir. Sadece bununla da kalmayıp tüm Türkiye’yi doyuruyor. Öyle bereketli topraklarda yaşıyoruz ki turizmden, tarıma hangi alanda olsak adımız dünya çapında duyuluyor. Antalya’da uzun süredir de fide yetiştiriciliği aktif olarak yapılıyor. Tohum ve fide yetiştiriciliğinin yeni dünya düzeni için ne kadar önemli olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Biz ürettiğimiz tohum ve fideleri hem ülkemize hem de dünyaya pazarlıyoruz. Evet, dünya gelişiyor uzay çağındayız ve yapay zekâ hayatımızın her alanında ancak pandemi dönemi bize gösterdi ki tarım her şeyin üstünde. Bu yüzden yüzyıllardır bereketli topraklarında tüm medeniyetleri doyurmuş bu şehir şimdi de tohum ve fide üretimi alanında tüm dünyaya hizmet ediyor.” dedi.
Firmayı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Yazıcı; “Yerli üretime, istihdama ve ihracata katkı sunan tüm firmalarımızın destekçisiyiz. Antalya’mızı hep birlikte tarımdan turizme her konuda daha da ileriye taşıyacağız.” diye konuştu.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER FİNİKE Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI