Bugun...



Antalya Devlet Opera ve Balesi ile sanat dolu geçen 25 yıl

Antalya DOB açılışının 25’inci yılını 5 Nisan 2024 saat 20.30’da gerçekleştireceği ’25. Yıl Gala Gecesi’ konseri ile kutluyor. Tüm sanatçı kadrosuyla sanat severlere müzik şöleni yaşatmaya hazırlanan Antalya Devlet Opera ve Balesi 19 farklı eserden seçilen bölümleri sahneleyecek.

facebook-paylas
Tarih: 02-04-2024 17:13

Antalya Devlet Opera ve Balesi ile sanat dolu geçen 25 yıl

Antalya DOB açılışının 25’inci yılını 5 Nisan 2024 saat 20.30’da gerçekleştireceği ’25. Yıl Gala Gecesi’ konseri ile kutluyor. Tüm sanatçı kadrosuyla sanat severlere müzik şöleni yaşatmaya hazırlanan Antalya Devlet Opera ve Balesi 19 farklı eserden seçilen bölümleri sahneleyecek. 

Yavaş yavaş açılan tozlu perdenin ardında ilk defa sahnenin gözüktüğü 5 Nisan 1999 ve soluksuz geçen 25 yıl. Heyecanla tutulan nefesin ve adrenalinin hiç bitmediği, her sezon sahneye koyduğu birbirinden güzel eserleriyle Antalya halkını müzik ve dansa doyuran Antalya DOB, kuruluşunun yıl dönümünü 5 Nisan 2024 Cuma günü saat 20.30’da gerçekleştireceği ‘25. Yıl Gala Gecesi’ konseri ile kutlamaya hazırlanıyor.
Çeyrek asır önce Türkiye Cumhuriyeti’nin 5. Devlet Opera ve Balesi olarak faaliyetlerine başlayan Antalya Devlet Opera ve Balesi; Akdeniz’in kalbi Antalya’da her geçen gün bünyesine kattığı değerli sanatçılarıyla beraber, opera, bale ve klasik müzik alanındaki eserleri sanat severlerin beğenisine sunuyor.
İlk Vuruş, İlk Nota, İlk Adım.. Rüya Gibi 25 Yıl
Binlerce seyircinin ağırlandığı, yüzlerce eserin sahnelendiği Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin açılışının 25. yılına özel, daha önce sahnelenen eserlerden seçilen bölümler, Antalya DOB Sanatçıları tarafından sahnelenecek. 19 farklı opera ve bale eserinden seçilen bölümlerin yer alacağı konserde, Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı Orkestra Şefleri Lorenzo Castriota, Hakan Kalkan ve Ömer Yöndem yönetecek. Konserde Başkemancı Halit Barış Öğüt olacak. 
Konserin birinci bölümünde Antalya Devlet Opera ve Balesi Bale Sanatçıları tarafından sahnelenecek bale eserlerinden bölümler yer alırken, ikinci bölümde Sopranolar; Sevinç Bilgin, Sema Çavuşoğlu ve Nurdan Küçükekmekçi, Mezzo Soprano; Medine Tuganova, Tenorlar; M. Koray Damcıoğlu, Devrim Demirel, M. Burak Pektaş, M. Fatih Şanal ve Göksel Yaran, Baritonlar; Serhat Konukman ve Melih Tepretmez, Bas-Bariton; Umut T. Akça, Baslar; Şafak Güç ve Engin Suna Solist Sanatçı olarak görev alacak. Sanatçılara Antalya Devlet Opera ve Balesi Koro ve Orkestra Sanatçıları eşlik edecek. Konserin ışık tasarımı Mustafa Eski’ye ait.
Konserde; Kaderin Gücü, Figaro’nun Düğünü, Sevil Berberi, Don Pasquale, Lucia di Lammermoor, İl Trovatore, Macbeth, La Boheme, Carmen, Madame Butterfly, Şen Dul, Aida ve Kamelyalı Kadın operalarından ve Fındıkkıran, Giselle, Pandemic ve Kamelyalı Kadın bale eserlerinden seçilen bölümler sanatseverler için sahnelenecek.
5 Nisan 2024 Cuma günü saat 20.30’da gerçekleşecek ’25. Yıl Gala Gecesi’ konserinin biletleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinde satışa sunulmuş olup, biletler Antalya Opera ve Balesi Gişesinden; hafta içi ve Cumartesi günleri 10.00-18.00 saatleri arasında, temsil günleri temsil bitiş saatine kadar, Cumhuriyet Meydanı Gişesinden; her gün 08.30-20.00 saatleri arasında temin edilebilir. 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR/SANAT Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI