Bugun...



Antalya’da BilimFest rüzgarı esti

Kepez Belediyesi’nin Antalya Bilim Merkezi ile kapılarını araladığı BilimFest, 3 gün boyunca Antalyalıları bilimin ışığında aydınlattı.

facebook-paylas
Tarih: 07-04-2022 15:21

Antalya’da BilimFest rüzgarı esti

Kepez Belediyesi’nin Antalya Bilim Merkezi ile kapılarını araladığı BilimFest, 3 gün boyunca Antalyalıları bilimin ışığında aydınlattı.
Türkiye’nin en büyük bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi ile kapılarını açan BilimFest, büyük ilgi gördü. Antalyalıları 3 gün boyunca bilim ve teknoloji dünyasında buluşturan festival hatıralarda güzel izler bıraktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımlarıyla açılışı gerçekleştirilen bilim festivali, Antalyalıların ilgi odağı oldu. Festivalde bilim ve teknoloji devleri buluştu, Türkiye’nin gurur tablosu sergilendi, ziyaretçiler bilimin ışığında aydınlandı. Türkiye’deki uzay çalışmaları, astronomiden insanlı uzay uçuşlarına kadar birçok konunun ele alındığı söyleşiler gerçekleştirildi. Dokumapark’ta 3 günde binlerce ziyaretçi ağırlayan bilim ve teknoloji festivaline Türk yıldızlarının gökyüzünde sürdürdüğü muhteşem gösteriler de ayrı bir renk kattı. Kolluk kuvvetleri tarafından oluşturulan eğitici çalışmalarda çocukların ilgi odağı oldu. İçişleri Bakanlığının Mobil Eğitim Tırı ile çocuklara ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ programı kapsamında uygulamalı trafik eğitimi verildi. Eğitimler sırasında hayat kurtaran emniyet kemerinin önemine vurgu yapıldı.  Ziyaretçiler, Jandarma Arama Kurtarma Timi’nin tırmanma çalışmalarına da uygulamalı olarak katılma imkanı buldu.  Suçluların korkulu rüyası Jandarma Köpek Timi’nin gösterisi ise nefesleri kesti.


BİLİMFEST BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Dünya çapında kendi sınıfında en etkin taarruz helikopteri olan milli gururumuz T 129 ATAK Taarruz ve Taktik Helikopteri, TÜMOSAN’ın Türkiye’nin yerlilik oranı en yüksek askeri aracı olarak geliştirdiği Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç PUSAT, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir çok harekatın da kullanılan en popüler ve en etkili ateş destek muharebe aracı T-155 FIRTINA OBÜSÜ göz kamaştırdı. Gururla sergilenen Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş(TUSAŞ) tarafından geliştirilen dev boyutlu insansız hava aracı AKSUNGUR, Türkiye’nin silahlı insansız ilk deniz aracı ULAQ ile Kuzgun Tj, Bozdoğan, Gökdoğan, SOM J ve Türkiye’nin uzaya gönderilen 7. haberleşme uydusu Türksat 4B’de ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Antalya BilimFestivali’ne HAVELSAN, ROKETSAN, ASELSAN, Türk Havacılık Uzay Sanayi, Türkiye Uzay Ajansı, TÜBİTAK, Tübitak Sage, Tübitak BİLGEM, TÜBİTAK MAM, TÜBİTAK UZAY, Solo Türk ve Türk Yıldızları, TÜMOSAN gibi Türk sanayisi ile bilim ve teknolojisine önemli katkılar sunan kuruluşlar katıldı.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEPEZ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI