Bugun...



ANSİAD Mesleki Eğitimde Yenilik Maratonu başladı

ANSİAD’ın Antalya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Habitat Derneği iş birliğiyle meslek liselerine yönelik düzenlediği “Bi' Düşünsen Bulursun Mesleki Eğitimde Yenilik Maratonu” 18 lisenin katılımıyla başladı

facebook-paylas
Tarih: 26-11-2022 16:37

ANSİAD Mesleki Eğitimde Yenilik Maratonu başladı

ANSİAD’ın Antalya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Habitat Derneği iş birliğiyle meslek liselerine yönelik düzenlediği “Bi' Düşünsen Bulursun Mesleki Eğitimde Yenilik Maratonu” 18 lisenin katılımıyla başladı

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD)’nin Antalya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü izniyle ve Habitat Derneği iş birliğiyle ilimizdeki 18 meslek lisesine yönelik 25-26-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceği Bi’ Düşünsen Bulursun Mesleki Eğitimde Yenilik Maratonu Akra Hotel’de başladı. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Özgür Özdemir, ANSİAD üyesi iş insanları, Habitat Derneği eğitmenleri ve girişimcilik komitesi mentorlerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılışta, meslek lisesi öğrenci ve öğretmenleri yer aldı. Etkinlikte, meslek lisesi öğrencilerinin 21. yüzyıl becerilerine uygun, kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla eğitim aldıkları bölüm ile ilgili yenilikçi bir uygulama geliştirmeleri hedefleniyor. Programda temel amaç, vasıflı yeni elemanların yetiştirilmesi için kullanılabilecek çeşitli eğitim metotları, teknolojik uygulamalar, sektörlerde iş öğretimini kolaylaştıracak teknik araçlar, eğitim müfredatları, iklim krizi, sürdürülebilirlik, çevre ve sosyal sorumluluk alanında projeler üzerine 3 gün boyunca çalışma yapılacak.

 

MERKEZİMİZDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM VAR
ANSİAD Girişimcilik Günleri faaliyetleriyle 20 yıldır bölgede genç girişimcilere yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, “Mesleki Eğitimde Yenilik Maratonu ile iş dünyası olarak birikimlerimizi seferber etmeyi ve çözüme katkı sunmayı hedefledik” dedi. Ülkenin işsizlik ve nitelikli iş gücü ihtiyacı sorunlarının çözümü için merkeze mesleki ve teknik eğitimi almanın önemine vurgu yapan Başkan Akıncı, “Kamuoyunda farkındalık yaratmak ve ilgili paydaşları harekete geçirmek, meslek liselerinin itibarını güçlendirme noktasında öğrencilerimize katkı sağlamak üzere bu eğitimi tasarladık” diye konuştu.

 

HER YIL BİNLERCE ÖĞRENCİMİZLE BİR ARAYA GELİYORUZ
Her yıl mart ayının ilk haftasında kutlanan Girişimcilik Haftası etkinlikleri kapsamında ANSİAD üyeleri ve paydaşlarıyla yüzlerce okulda ANSİAD Tecrübe Paylaşımı etkinliği gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Akıncı, “Bir koçluk sistemi gibi çalışan, okul-işletme iş birliği stratejisiyle geliştirdiğimiz, okullarımız ve iş dünyası arasında bölgemizde model olan bir çalışmaya imza atıyoruz” dedi. Mesleki Eğitimde Yenilik Maratonu ile bir saha çalışmasını daha hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını kaydeden Başkan Akın Akıncı sözlerini şöyle sürdürü; “Mesleki ve teknik eğitim alan öğrencilerimizin aktif katılımıyla, paydaşımız Habitat Derneği iş birliğinde hayata geçirdiğimiz etkinliğimize katılan ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Konuğumuz olarak katıldığı toplantımızda mesleki eğitim konusunda fikirlerini paylaşan Sayın Valimiz Ersin Yazıcı’ya ve iş birliği için Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, çağrımıza cevap veren okullarımıza, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu amaçlara ulaşmamızda komitemizin katkıları, komite başkanımız Işık Yargın’ın özverisi ve siz genç arkadaşlarımızın ilgileriyle üç günlük maratonumuzu tamamlayacağız. Katkıları ve katılımı olan herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”

 

PROJE ORTAĞI OLMAKTAN MUTLUYUZ
ANSİAD ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliklerinin devam edeceğini kaydeden Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Özgür Özdemir, “Türkiye’de girişimciliğin önemini biliyoruz, bir araya geldiğimizde nereye yatırım yapacağımızı konuşuyoruz. Bir işe nasıl başlanır, bunu eğitimini almamız, uzmanlarından bilgi almamız çok önemli” dedi. Özdemir, “Yetenek, altyapı ve donanım açısından önemli bir projeye ortak olmaktan çok mutluyuz. Bu çalışmayı hayata geçiren başta Ansiad olmak üzere, komiteye, eğitimcilerimize ve katılım sağlayan okullarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

GİRİŞİMCİLİK FARKINDALIKLARI ARTACAK
ANSİAD Girişimcilik Çalışma Masası Işık Yargın, hedef kitlesi gençler olan girişimcilik alanında yürüttükleri çalışmalara değinerek, “Girişimciliğin hayat bulması için gerekli olan ekosistem Antalya’da tüm bileşenleri ile mevcut. Mesleki Eğitimde Yenilik Maratonu ile girişimcilik farkındalığının artacağına inancım tam” dedi. Maratona katılan gençlerin üç günün sonunda girişimcilik potansiyellerini farkedeceklerini kaydeden Yargın, “Teknoloji ve dijital çağın gereklerine uygun düşünceyi ilke edineceklerine ve jüriye sunacakları iş fikirlerinin bütün bu eğitim sürecinin verimini ortaya koyacağından kuşkum yok” diye konuştu.

 

‘GELECEĞE KANAT AÇ’
Batı Akdeniz bölgesinde girişimcilik ekosisteminin gün geçtikçe büyüdüğüne ve bir girişimcilik kültürünün yerleşmeye başladığına şahit olduklarını dile getiren Habitat Derneği Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Metin, “Habitat Derneği olarak bizler de düzenlediğimiz çeşitli yarışma ve etkinliklerle girişimcilik ekosistemin gelişimine önemli katkı sağlıyoruz. ANSİAD’la birlikte geliştirdiğimiz iş birliği ve paydaşlığımız çerçevesinde yerel girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkılar sunuyoruz” dedi. Her yıl Global Girişimcilik Haftası’nda gerçekleştirdikleri programda yeni fikirlerin girişimlere dönüşmesi için eğitim programları, mentorluk oturumları ve girişimcilik kampları düzenlediklerini belirten Metin, “Bi’ Düşünsen Bulursun programı da bunlardan biri. Liselere yönelik düzenlediğimiz bu yılki programda mesleki eğitimde yenilik uygulamalarını ortaya çıkarabilecekleri bir alan sunarak, Global Girişimcilik Haftası temasında girişimlere fikrinle, ekibinle, inovasyonunla, ‘geleceğe kanat aç’ diyoruz” diye konuştu. Antalya ve merkez ilçelerden 18 lisede eğitim gören 53 öğrenci ve ANSİAD paydaş ve mentorlerinin katılımıyla devam edecek olan Bi' Düşünsen Bulursun Mesleki Eğitimde Yenilik Maratonu’nda teknolojik uygulamalar, sektörlerde iş öğretimini kolaylaştıracak teknik araçlar, iklim krizi, sürdürülebilirlik, çevre ve sosyal sorumluluk alanında projeler için çalışmalar gerçekleştirilecek.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI