Bugun...



ALKÜ'de ATATÜRK anıldı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında Eğitim Fakültesi tarafından “Atatürk ve Türk Gençliğine Emaneti” programında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk anıldı.

facebook-paylas
Tarih: 10-11-2024 20:28

ALKÜ'de ATATÜRK anıldı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında Eğitim Fakültesi tarafından “Atatürk ve Türk Gençliğine Emaneti” programında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk anıldı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü çeşitli programlarla yapıldı. ALKÜ Eğitim Fakültesi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 86. yıl dönümü dolayısıyla “Atatürk ve Türk Gençliğine Emaneti” programı yapıldı. Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, ALKÜ Genel Sekreteri Onur Ocakdan, dekanlar, MYO Müdürleri, akademik, idari personel ile öğrenciler katıldı.

ATATÜRK’ÜN HAYATI VE SON GÜNLERİ ANLATILDI 

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan programda ALKÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Irmak Karabulut Yıldırım tarafından “Atatürk ve Türk Gençliğine Emaneti” konusu anlatıldı. Atatürk’ün Osmanlı Devleti döneminde ve Birinci Dünya Savaşı sırasında yaptığı başarılı görevlerini anlatarak konuyu ele alan Öğretim Görevlisi Dr. Irmak Karabulut Yıldırım, Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak bağımsızlık mücadelesini başlattığını ve devamında Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu dile getirdi. Atatürk’ün vefat etmeden son güne kadar millet ve vatan sevgisi içinde olduğunu belirten Öğretim Görevlisi Dr. Irmak Karabulut Yıldırım, “Bugün Türk Milleti, Atatürk'ün gösterdiği yüce hedefe doğru ulaşmak üzere, uzun mesafeler katetmiş, birçok büyük engeli aşmıştır. 1920'lerin 10-12 milyonluk Türkiye’si ile 2000'lerin 90 milyonluk Türkiye’si arasında önemli bir fark vardır. Atatürk'e, mütarekenin o sıkıntılı ortamından cumhuriyete uzanan süreçte, başarma gücünü ve cesareti veren gerçek nedir? Türk gençliği idi. Türkiye Cumhuriyeti'nin önderi, Türk İnkılabını, Türk gençliğine emanet etmiştir. Emaneti "muhafaza ve müdafaa edecek” olan da bizleriz. Bu anlamda ödevimiz, sorumluluğumuz büyüktür. Bilimin ışığında yürümek, laik-demokratik cumhuriyetimizin değerlerini korumak, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve hatta aşmak Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına göstereceğimiz en büyük saygı olacaktır. Atamızı bir kez daha rahmetle ve saygı ile anıyoruz.” dedi. Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç’ın Öğretim Görevlisi Dr. Irmak Karabulut Yıldırım’a teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ALANYA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI