Bugun...



Akdeniz Üniversitesi tiyatronun uluslararası sahnesine dönüştü

Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından organize edilen 16. Uluslararası Tiyatro Festivali gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 21-05-2024 21:18

Akdeniz Üniversitesi tiyatronun uluslararası sahnesine dönüştü

Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından organize edilen 16. Uluslararası Tiyatro Festivali gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından organize edilen Uluslararası Tiyatro Festivali gerçekleştirildi. Bu yıl 16. kez tiyatro severlerle buluşan festival, Oyunevi Tiyatro Topluluğu’nun Dış Ses oyunu ile sona erdi. Festivalde İsviçre, Makedonya, Almanya gibi çeşitli ülkelerden ve Türkiye’nin birçok üniversitesinden tiyatro sanatçıları performans sergiledi.

12 TİYATRO ESERİ SAHNELENDİ

Festival, 13 Mayıs’ta Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nun Polisler oyunu ile başladı. 14 Mayıs’ta KKTC’den Doğu Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Topluluğu Fırtına (The Tempest) ve İsviçre’den Groupe De Theatre Antique tiyatro topluluğu Prometheus Bound eserlerini sahneledi. 15 Mayıs tarihinde ise Okan Üniversitesi (Labiratuvar) Leonce ile Lena ve Makedonya’dan Faculty of Dramatic Arts topluluğu Stollar Krstiraolacak oyunlarını sahneledi. 16 Mayıs’ta Dicle Üniversitesi Tiyatro Topluluğu (DÜNİT) Aklayıcılar Kongresi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Tiyatro Akademi Japon Kuklası; 17 Mayıs’ta TOBB ETÜ Tiyatro Topluluğu Üç Kuruşluk Opera ve Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Topluluğu Sessizlik eserlerini izleyicilerle buluşturdu. 18 Mayıs’ta ise Tabib-ül Curcuna topluluğu Salaklar Sofrası ve Almanya’dan Shantihton Construction topluluğu Ossia eserleri ile izleyicilerinin karşısına çıktı. Festivalin son gününde ise Yaratıcı Sanatlar Topluluğu tarafından Hayvan Çiftliği ve Oyunevi Tiyatro Topluluğu tarafından Dış Ses oyunları sahnelendi. Sponsor firmalar tarafından desteklenen festivalin tüm oyunları, Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda sahnelendi.

30 YILLIK TİYATRO TOPLULUĞU

Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, 1995 yılında kuruldu. Her yıl en az üç oyun sahneleyen topluluk, her yıl ayrıca bir festival ve bir turne düzenlemeye devam ediyor. Topluluk, turne ile farklı şehirlerdeki okullarda ve sahnelerde oyunlarını sergilerken, ulusal veya uluslararası yaptığı festivalle de bir hafta boyunca yurt içinden veya yurt dışından farklı okullardaki toplulukları misafir ediyor.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI