Bugun...



Akdeniz'in en büyük kütüphanesi Antalya'nın

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kepez Belediyesi tarafından yapılan ve Akdeniz’in en büyük kütüphanesi unvanını kazanan Antalya Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 12-12-2023 19:24

Akdeniz'in en büyük kütüphanesi Antalya'nın

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kepez Belediyesi tarafından yapılan ve Akdeniz’in en büyük kütüphanesi unvanını kazanan Antalya Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.
9 bin metrekarelik alanı, 2500 kişilik kapasitesi ve 10 kilometrelik raf uzunluğu ile Akdeniz bölgesinin en büyüğü olan Antalya Kütüphanesi hizmete açıldı.
Açılış törenine; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Hulusi Şahin, Antalya Milletvekili İbrahim Ethem Taş, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, Kurum-STK temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
 
*Kütüphaneler Medeniyetlerin Kültür Kaleleridir*
Kütüphanelerin medeniyetlerin kültür kaleleri olduğuna değinen Vali Hulusi Şahin; “Bu şehir binlerce yıldır büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Bizler son bin yıldır bu coğrafyada bulunuyoruz. İlim ile Anadolu’yu dantel dantel işliyoruz. Bu açıdan kadim milletimizin unsuru olan kültürümüzün tezahürünü bu mekanlarda sunacağız. Antalya’yı sadece bir turizm, tarım şehri değil bir kültür ve medeniyet şehri haline getireceğiz. Bu eseri Antalya'ya kazandıran Sayın Hakan Tütüncü ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 
*Antalya'ya Katkı Sunma Noktasında Çalışmalarımız Devam Ediyor*
Tabiat güzellikleri, turizm ve tarihiyle oluşturduğu sinerjinin kenti çok özel bir konuma taşıdığını belirten Bakan Ersoy; "Antalya denilince sadece deniz, kum ve güneşin akla gelmesine ilişkin kabul geçmişte kaldı. Bakanlığımız, bu anlayışı değiştirme noktasında Antalya'nın tarihi ve kültürel varlıklarının öne çıkartılması, görünür ve ulaşılır kılınması, muhtelif kesintisiz restorasyon ve kazılarla bu birikimin daha da zenginleştirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu yaklaşımın bir sonucu olarak da turizm ve kültür, birbirini besleyen iki ana eksen haline gelmektedir. Turizm kültüre, kültür turizme sürekli enerjisini aktarmaktadır. Antalya'yı daha da modern bir turizm ve kültür kenti yapma konusundaki çabalarımız hız kesmeden devam edecektir." dedi.
 
Açılışın ardından Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve beraberindeki heyet, kütüphanede incelemede bulundu.






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEPEZ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI