Bugun...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda Yeşilay’ın ev sahipliğinde, “Bağımlılıklarla Mücadelede Sosyal Uyum Çalıştayı” Gerçekleştirildi

Bağımlılık alanında hizmet veren sivil toplum kuruluşları, sosyal uyum faaliyetlerine yönelik ihtiyaçları, çözüm önerilerini ve hizmet standartlarını değerlendirmek üzere Yeşilay Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

facebook-paylas
Tarih: 09-06-2026 18:53

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda Yeşilay’ın ev sahipliğinde, “Bağımlılıklarla Mücadelede Sosyal Uyum Çalıştayı” Gerçekleştirildi

Yeşilay tarafından düzenlenen “Bağımlılıklarla Mücadelede Sosyal Uyum Çalıştayı”, 8 Haziran 2026 Pazartesi günü İstanbul Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleştirildi. Çalıştayda, bağımlılıklarla mücadele alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının sosyal uyum süreçlerindeki deneyimleri, ihtiyaçları ve çözüm önerileri ele alındı.

Bağımlılıklarla mücadelede önleme, rehabilitasyon ve savunuculuk süreçlerinin yanı sıra bireylerin toplumsal yaşama yeniden katılımını destekleyen sosyal uyum çalışmalarının önemine dikkat çekilen çalıştay; kamu temsilcilerini, konunun uzmanlarını ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi.

Programın açılış konuşmaları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak ve Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Sena Sezgin tarafından yapıldı.

“BAĞIMLILIK SADECE BİREYİ DEĞİL, TÜM ÇEVRESİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak, konuşmasında bağımlılıkların yalnızca bireyin sağlığını değil; aile ilişkilerini, eğitim hayatını, çalışma yaşamını ve sosyal bağlarını da olumsuz etkilediğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:

“Bu çalıştayın temel amacı, bağımlılıklarla mücadelede sosyal uyum sürecine katkı sunan STK’ların yürüttüğü hizmetlerin daha sistematik, güvenli ve standart bir yapıya kavuşturulmasına yönelik ortak bir çerçeve oluşturmaktır. Çalıştayımız kapsamında dokuz ayrı masa oluşturulmuştur. Her bir masada yürütülen çalışmaların, STK’ların bağımlılıklarla mücadele alanındaki sosyal uyum hizmetlerinin daha sistematik, daha nitelikli ve daha sürdürülebilir bir yapıya ulaşmasına önemli katkılar sunacağına inanıyorum.”

“SAHADAN GELEN İHTİYAÇLAR ORTAK ÇALIŞMAYLA ÇÖZÜME KAVUŞACAK”

Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Sena Sezgin ise konuşmasında, sahadan gelen ihtiyaçların ortak iş birliğiyle çözüme kavuşturulabileceğini vurguladı. Sezgin, “Bugün buradan çıkacak sonuçların, güç birliğiyle çok daha etkili ve insanlığa dokunan güzel çalışmalara dönüşmesini temenni ediyorum. Birlikte ve uyum içinde hareket ederek sosyal uyumu artıracak çok önemli sonuçlara ulaşabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rabia Bilici “Bağımlılıkla Mücadelede Sosyal Uyum: Mevcut Durum ve Uluslararası Örnekler” başlıklı sunumuyla dünyadaki başarılı uygulama örneklerini katılımcılarla paylaştı.

Çalıştayın ikinci ve üçüncü oturumlarında, bağımlılık alanındaki önleme, tedavi, rehabilitasyon ve sosyal uyum süreçlerine hizmetlere ilişkin çözüm önerileri ve standartlar tartışıldı. Katılımcılar; sosyal uyum hizmetlerinin nasıl tanımlanacağı, kimler tarafından ve hangi yöntemlerle sunulacağı, hizmetlerin gereklilikleri ve standartlarının nasıl oluşturulacağı konularında görüş alışverişinde bulundu.

“Bağımlılıklarla Mücadelede Sosyal Uyum Çalıştayı” ile bağımlılık alanında hizmet veren sivil toplum kuruluşları arasında iş birliğinin artırılması, sosyal uyum hizmetlerine yönelik standartların geliştirilmesi ve bireylerin bağımlılıklardan uzak, sağlıklı ve üretken bir yaşama katılımını destekleyecek modellerin güçlendirilmesi hedeflendi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI