Bugun...



Afetten zarar gören çiftçilere uyarı

Kumluca'da,19 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen, dolu ve fırtına afetinden etkilenen 13 Mahalledeki çiftçilere, para yardımı yapılacak.

facebook-paylas
Tarih: 14-01-2021 13:09

Afetten zarar gören çiftçilere uyarı

İşlemlerini 15 Ocak'a Kadar Tamamlayanlar, Parasını Erken Alacak
Kumluca'da,19 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen, dolu ve fırtına afetinden etkilenen 13 Mahalledeki çiftçilere, para yardımı yapılacak. Bu konu ile ilgili Muhtarlıklarda ve Kaymakamlık internet sitesinde, askı icmaline çıkıldı. Valilikten gelen  bir yazıya istinaden, para ödemelerinin mutlaka Ziraat Odası'na kayıtlı, Çiftçilik Belgesi olan kişilere yapılacağı belirtiliyor. Bu nedenle, Çiftçilik Belgesi olmayan 300 kişiye ödeme yapılamaması gündeme gelirken, afetten zarar gören çiftçilere, bu konunun duyurulması ve Ziraat Odası'na müracaat edilmesi isteniyor. Afetten zarar gören çiftçilerin, bir an önce Çiftçi belgelerini çıkartmaları isteniyor. Çiftçi Belgesi olan çiftçilerin, Tarım İlçe Müdürlüğü'ne gelmelerine gerek olmadığı, onlarla ilgili kayıtların Ziraat Odası'ndan Muhtarlar tarafından alınacağı bildirildi.
Çiftçi Belgesi olmayan kişilerin, bir an önce Ziraat Odası'na müracaat ederek, Çiftçilik Belgelerini çıkartmaları ve ilçe Tarım Müdürlüğü'ne  ulaştırmaları isteniyor. 15 Ocak'a kadar bu işlemlerini tamamlayanlar, paralarını daha erken alacaklar.
Bu yardımı, Tarsim Sigortası olmayan, tapusu olmayıp hazine arazisinde üretim yapan yada icarlayarak üretim yapan ve Çiftcilik Belgesi olan tüm çiftçiler alabilecek.
Sürecin uzamasını istemeyen çiftçilerin, 15 Ocak 2021 Cuma (yarın) gününe kadar, Çiftçilik Belgesini alarak, İlçe Tarım Müdürlüğü'ne ibraz etmeleri isteniyor.

#tariminBaskentiKumluca
#saglikliGidaninBaskentiKumluca

Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI