Bugun...



AFAD Antalya İl Müdürü Necmi Erçin, Antalya Düşünce Platformu'nun konuğu oldu

Antalya Düşünce Platformunun Şubat ayı olağan toplantı konuğu, AFAD Antalya İl Müdürü Necmi Erçin oldu.

facebook-paylas
Tarih: 11-02-2024 23:10

AFAD Antalya İl Müdürü Necmi Erçin, Antalya Düşünce Platformu'nun konuğu oldu

Antalya Düşünce Platformu'nun Şubat ayı olağan toplantı konuğu, AFAD Antalya İl Müdürü Necmi Erçin oldu.
Antalya Düşünce Platformu 2024 faaliyet yılı Ocak ayı toplantısını Hilton Dubletree otelde gerçekleştirdi. Toplantıda, Afetlerde Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü, AFAD’ın Türkiye’deki çalışmaları ile Antik dönemlerden günümüze Antalya’daki Depremlerin Dönemselliği konuları konuşuldu.
Toplantı, Antalya Düşünce Platformu Başkanı Halil Güvenbaş’ın açılış konuşması ile başladı. Başkan Güvenbaş, İnsan hayatının kaçınılmaz gerçeklerinden birisi de afetlerdir. Depremler, doğal afetler içerisinde yıkıcı etkisi en yüksek olan hadiselerin başında gelmektedir. Yol açtığı can kayıplarının yanı sıra maddi ve manevi hasarların telafisi son derece güçtür dedi.
Konuşmasına devam eden Başkan Güvenbaş,STK'ların afet yönetimindeki rolü, toplumun afetlere karşı daha dayanıklı hale gelmesine ve etkili müdahalelerin gerçekleştirilmesine katkıda bulunur. Bu nedenle, STK'lar afet yönetimi süreçlerinde önemli paydaşlar olarak kabul edilirler ve toplumun refahını korumada önemli bir rol oynarlar dedi.
Toplantı Konuğu AFAD İl Müdürü Necmi Erçin, Ülkemiz, Dünyanın en etkili deprem kuşaklarının birinin üzerinde yer alıyor. Tarih boyunca birçok yıkıcı deprem yaşadık. Geçen sene 6 Şubatta 11 ilimizde gerçekleşen deprem de canlarımızı kaybettiğimiz asrın felaketini yaşadık dedi. Depremin hemen ardından, AFAD olarak bölgeye gittik. Arama kurtarma çalışmalarına başladık. Devlet millet birlikteliğiyle çalışmalar özveriyle yürütüldü dedi. Konuşmasına devam eden Erçin, Arama kurtarma çalışmaları ile birlikte bölgede yeni konutların yapılması ile ilgili çalışmalar eş zamanlı olarak başladı. Antalya AFAD ekibi olarak tüm özverimiz ile çalıştık dedi. Böylesine büyük acılar bir daha yaşamamak için AFAD olarak çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini, birçok proje ve eğitim programları ile Antalya ili için çalıştıklarını belirtti. Tüm Antalya halkının deprem ve doğal afetler konusunda bilinçlenmesi için iş birliği yapmaya, her konuda yardıma hazır olduklarını belirtti. Ayrıca öngörülemez bir afet durumunda organize bir şekilde hareket etmenin öneminin çok büyük olduğu, Sivil Toplum Örgütlerinin bu konuda en büyük yardımcıları olabileceğini belirtti. Antalya Düşünce Platformu üyelerinin isteği ile bu doğrultuda yeni projeler ve eğitimler düzenlenmesi konusunda fikir birliğine varılmıştır dedi.
Toplantıya katkı sağlayan, Antalya Düşünce Platformu üyesi Prof.Dr.Mustafa Ertürk ve Uzman Tarihçi Çağrı Yılmaz, Antik dönemlerden günümüze Antalya’da depremler hakkında sunumlarını yaptılar. Prof.Dr.Mustafa Ertürk, Türkiye ve Antalya’nın coğrafi konumu ve depremlerin dönemselliği hakkında bilgilendirme yaparken Çağrı yılmaz Antik dönemden bugüne değin Antalya’da yaşanmış doğal afetler ve Antalya ilinde bulunan antik kentlerin hangi doğal afetleri gördüğü hakkında bilgilendirme yaptı.
Toplantının sonunda, Platforma üye olan iş insanlarına rozet takma merasimi düzenlendi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI