|
Tweet |
Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, TÜİK’in kapılarının CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na kapanmasına ilişkin konuştu.
Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK’e gitti. Ancak TÜİK yetkilileri kapıyı açmadı. Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın da TÜİK’in CHP liderini dinlemek için içeriye girmemesine tepki gösterdi.
“DEVLETİN KURUMLARINI OYUNCAK ETMEYİN”
Başkan Yalçın, “TÜİK doğruları millete aktarmakla mükellef, kamuoyunu bilgilendirmekle mükelleftir. TÜİK’in işi rakamlarla oynayıp, insanlarla alay etmek değildir. Tuzu kuru TÜİK, türkü evi midir? Ana muhalefet partisinin genel başkanına kapıları kapatmak, seçmenlere hakarettir. Bugün TÜİK, Erdoğan’a yaranmak için böyle bir davranışta bulunmuş olabilir ama unutmasınlar ki hiç kimse kalıcı değildir. Sultan Süleyman’a bile kalmayan koltuk Erdoğan’a da kalmaz. Devletin kurumlarını oyuncak etmeye, siyasi iktidara alet etmeye hiç lüzum yoktur. Ana muhalefet partisine oy veren seçmenlere hakaret anlamına geldiği için TÜİK’in bu tutumunu şiddetle kınıyorum” dedi.