Bugun...



60 milyon lira değerinde zenginleştirilmiş saf alüminyum ele geçirildi

Zenginleştirilmiş Saf Alüminyum maddesinin Antalya'da satılmaya çalışılacağı yönünde alınan istihbarat üzerine yapılan operasyonda nükleer enerji, füze imalatı ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan ve piyasa değeri yaklaşık 60.000.000 TL olan 15 kilogram Zenginleştirilmiş Saf Alüminyum maddesi ele geçirildi.

facebook-paylas
Tarih: 18-09-2021 16:53

60 milyon lira değerinde zenginleştirilmiş saf alüminyum ele geçirildi

Zenginleştirilmiş Saf Alüminyum maddesinin Antalya'da satılmaya çalışılacağı yönünde alınan istihbarat üzerine yapılan operasyonda nükleer enerji, füze imalatı ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan ve piyasa değeri yaklaşık 60.000.000 TL olan 15 kilogram Zenginleştirilmiş Saf Alüminyum maddesi ele geçirildi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Antalya İl J.K.lığı KOM Ş.Md.lüğünce Zenginleştirilmiş Saf Alüminyum maddesinin Antalya ilinde satılmaya çalışılacağı yönünde alınan istihbari bilgi üzerine; KOM Ş. Md.lüğü ve Manavgat İlçe J.K.lığınca düzenlenen operasyon sonucu nükleer enerji, füze imalatı ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan ve piyasa değeri yaklaşık  *60.000.000 TL* olan *15 kilogram Zenginleştirilmiş Saf Alüminyum*  maddesi ele geçirilmiştir. Operasyon esnasında yakalanan *(4) şüpheli adli makamlarca tutuklanmış*, olayla ilgisi bulunan (1) şüpheli yapılan takip sonucu Aksaray ilinde yakalanmış ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Firari (1) şüphelinin yakalama çalışmalarına devam edilmektedir. Yakalanan madde üzerinde Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumunca yapılan inceleme sonucunda maddenin *%99,7 oranında zenginleştirilmiş saf alüminyum olduğu tespit edilmiştir.
Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalara ara vermeden devam edilmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ASAYİS/EMNİYET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI