Bugun...



2023’te 4 gün izin al, 24 gün tatil yap

Enuygun’un hazırladığı 2023 yılı tatil günleri takvimine göre önümüzdeki yıl 4 gün izin alarak tüm sene boyunca toplamda 24 gün tatil yapmak mümkün olacak. Yılın 5 ayrı dönemindeki tatil fırsatları arasında 1,5 günlük izinle 9 güne çıkabilecek Kurban Bayramı tatili en uzun seyahat fırsatı olacak.

facebook-paylas
Tarih: 29-12-2022 19:58

2023’te 4 gün izin al, 24 gün tatil yap

Enuygun’un hazırladığı 2023 yılı tatil günleri takvimine göre önümüzdeki yıl 4 gün izin alarak tüm sene boyunca toplamda 24 gün tatil yapmak mümkün olacak. Yılın 5 ayrı dönemindeki tatil fırsatları arasında 1,5 günlük izinle 9 güne çıkabilecek Kurban Bayramı tatili en uzun seyahat fırsatı olacak.
Kurban Bayramı döneminde otellerde yoğunluk beklediklerini belirten Enuygun Otel Servisleri Müdürü Alp Kayar, “Otel rezervasyonunu uygun fiyata yaptırmak için erken rezervasyon dönemini değerlendirmek çok mantıklı. Özellikle 1,5 gün izinle 9 güne çıkarılabilecek Kurban Bayramı için erken rezervasyon döneminde uygun fiyatlı bir oda satın alınarak önemli ölçüde tasarruf edilebilir” dedi.

Bu yıl resmi tatillerin bir kısmı hafta sonuna denk gelse de Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi ENUYGUN.COM, doğru bir planlamayla 2023’te yalnızca 4 gün izin alınarak 24 gün tatil yapmanın mümkün olduğunu açıkladı.
Kıştan çıkıp yaza hazırlanırken tatil severlerin ilk mola zamanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Ramazan Bayramı’nın son gününe denk geliyor. 21 Nisan Cuma-23 Nisan Pazar tarihleri arasında kutlanacak olan Ramazan Bayramı döneminde, bayram arifesi olan perşembe günü, yarım gün izin alarak 4 günlük bir seyahat planlayabilirsiniz. Dilerseniz bu 4 günlük kısa tatiliniz için Amasra, Gaziantep ve Datça gibi ilkbaharın öne çıkan rotalarından birini tercih edebilirsiniz.
Ayrıca havaların ısınmaya başladığı mayıs ayında da tatil yapmak isteyenleri sevindirecek tatil günleri bulunuyor. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda 3 günlük molalarla kışın ardından yaza güzel bir hazırlık yapabilirsiniz. Mayıs ayındaki seyahatiniz için bir İzmir uçak bileti alarak Alaçatı’ya gidebilir ve belde henüz kalabalıklaşmamışken atmosferin tadını çıkarabilirsiniz.


Kurban Bayramı’nda 9 gün tatil seyahatseverleri bekliyor
Yılın en uzun tatil fırsatı ise Kurban Bayramı döneminde olacak. 27 Haziran Salı günü yarım gün arife günü tatiliyle başlayan Kurban Bayramı tatili 1 Temmuz Cumartesi sona erecek. Bu durumda pazartesi ve yarım gün çalışılan arife günü izin alanlar için toplam 1,5 günlük izinle Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak. Bu uzun tatil döneminde Antalya gibi hem denize girilebilecek hem de görülmesi gereken çok sayıda cazibe noktasına sahip bir şehre gidebilirsiniz. Araç kiralama hizmetini değerlendirerek şehrin dört bir yanını konforlu şekilde keşfedebilirsiniz.


Sonbahara girerken 5 günlük mola fırsatı
2023 yılında çarşamba gününe denk gelecek 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndaki bir günlük resmi tatil de sonbahara girmeden önce yine bir seyahat fırsatı sunuyor. 30 Ağustos öncesinde veya sonrasında 2 günlük izin alarak bu dönemde 5 günlük bir tatil yapabilir ve bu seyahat için yaz mevsiminde diğer tatil beldelerine göre daha sakin olan Dalyan’ı tercih edebilirsiniz. Dalyan otelleri arasından bütçenize uygun bir tanesini seçerek yazı huzurlu bir şekilde uğurlayabilirsiniz.


Enuygun Otel Servisleri Müdürü Alp Kayar; “Erken rezervasyon dönemini tercih edin”
2023 yılındaki tatil dönemleri hakkında konuşan Enuygun Otel Servisleri Müdürü Alp Kayar, “2023 yılında da bayram dönemlerinde uçak bileti, otobüs bileti ve otel rezervasyonlarında yoğunluk olmasını bekliyoruz. Bu nedenle de seyahatseverlere rezervasyonlarını son dakikaya bırakmamalarını hatta uygun fiyatlı bir tatil için erken rezervasyon dönemi bitmeden satın alma işlemlerini tamamlamalarını öneriyorum” açıklamasını yaptı.
Kurban Bayramı tatilini 9 güne uzatmayı düşünen kişiler için de önerilerde bulunan Alp Kayar, “Özellikle yalnızca 1,5 günlük izinle 9 gün tatil yapılabilecek olduğu için Kurban Bayramı döneminin önümüzdeki yılın en çok seyahat edilen dönemi olacağını tahmin ediyorum. Söz konusu tatil için uçak biletlerini şimdiden daha uygun fiyata satın almak isteyen kişilere biletlerini Bilet İptal Güvencesi ile birlikte satın almalarını tavsiye ederim. Çünkü Bilet İptal Güvencesi (BİG) ile olası bir plan iptali durumunda bilet tutarının yüzde 90’ını iade alabilmek mümkün” dedi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI