Bugun...



20. Avrupa Hareketlilik Haftası, Kumluca'da farkındalık oluşturuyor

Kumluca'da, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

facebook-paylas
Tarih: 17-09-2021 16:29

20. Avrupa Hareketlilik Haftası, Kumluca'da farkındalık oluşturuyor

Kumluca'da, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan haftanın bu yılki teması, "Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik" olarak belirlendi.
Geçtiğimiz akşam, İlçe Spor Müdürlüğü'nün organizasyonunda düzenlenen "Kumluca'dan Finike'ye Bisiklet Turu"na ilginin az olması nedeniyle iptal edilmesi, bundan böyle daha kapsamlı bir organizasyonla, gündüz yapılması kanaatini oluşturdu. 'Saat 20:30'da Kumluca Cumhuriyet Meydanı'ndan hareketle, Finike'ye pedal çevireceğiz. Tüm Kumluca Halkımız davetlidir' denilen sosyal medya duyurusunun yetersiz kalması da, ilginin az olmasına sebep oldu.
Kumluca Belediyesi'de, afişle yaptığı duyuruda, 'Daha Yeşil Bir Kumluca İçin Harekete Geçiyoruz. Kiremithane Caddesi'nde Arabasız Kent Günü' adı altında, 22 Eylül Çarşamba, Saat=17:00'de 'Birlikte Yürüyelim, Yürüyoruz ve Bisiklete Biniyoruz' yazılı afişle bu etkinliği Kumluca halkına duyurdu.
Avrupa Hareketlilik Haftası kampanyasının amacı, toplu taşımanın, yürüme ve bisiklete binme ve diğer sürdürülebilir hareketlilik biçimlerinin desteklenmesini hedefliyor.
2002'den beri kutlanılan Avrupa Hareketlik günleri, Türkiye, Avrupa ve dünyanın çeşitli bölgelerinde, her sene kutlanılan bir gelenek haline geldi. Dünya çapında kutlanılan bu haftada, bir çok indirimler yapılıyor.
Avrupa Hareketlilik günleri, 2002'den beri kutlanılan bir gelenek halini aldı. Bu haftada bazı kurumlar, belediyeler ve ticari odaklı firmalar, ürünlerinde indirime gidiyor.
Avrupa ve dünya genelinde birçok şehirde kutlanan ve bu kapsamda yapılan etkinliklerle, çevreci ve sürdürülebilir ulaşım çözümlerine farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI