Bugun...


Nevriye UĞURLUEL

facebook-paylas
16 Nisan Kitap Hediye Günü
Tarih: 15-04-2023 18:39:00 Güncelleme: 15-04-2023 18:39:00


Toplumumuzda gazete özellikle kitap okuma alışkanlığı gittikçe azalıyor.
Özellikle, özel ve doğum günlerinin gençler arasında en yaygın hediye fikirlerinin başında yer alan kitap hediyesi, artan maliyetlerin satışları etkilemesiyle değerini kaybediyor.
Kitap okumak ve hediye etmek kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla her yıl Nisan ayının üçüncü Pazar günü Kitap Hediye Günü olarak kutlanıyor.
Geçtiğimiz günlerde mail kutumuza düşen bir mesajda, “UBER evlerinizden ücretsiz kitap toplayacak” ibareleri yer alıyordu.
Mailde, Herkese Kitap Vakfı’na bağışlanacak kitapların deprem bölgelerindeki okullara gönderileceği belirtilmiş.
Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver, Türkiye’de kitap okuma sevdirmek, yaygınlaştırmak ve ihtiyaç sahiplerine kitap iletmek için çalışmalar yaptıklarını belirterek, kitapsız ve kütüphanesiz köy okulu kalmasın diye uğraştıklarını dile getirmiş.
Bu güzel düşünce ve davranışlar çoğaltılmalı, okuduğumuz kitapları atmak, bir yerlere kaldırmak yerine paylaşmalı, sosyal medyalarımızda okuduktan sonra düşüncelerimizi, tavsiyelerimizi yazarak okumaya teşvik etmeliyiz.
Artan maliyetlere rağmen kitap fiyatlarının yüksek oluşunu kitap paylaşımları ile daha çok kitaba ulaşarak masraflarımızı en aza indirgeyebiliriz.
Haydi gelin, 16 Nisan 2023 günü kutlanacak olan Kitap Hediye Günü’nde çevrenizdeki kitap okuyamayan, alamayan kişilere kitap hediye edelim. Özel ve kutlama günlerimizde hediye olarak kitap alalım.
Kitaplar en değerli bilgi hazinemiz ve paylaşımlarımızdır. Kitap Hediye Günümüz kutlu olsun.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI