Bugun...


Mehmet ALPTEKİN

facebook-paylas
SEÇİMLER TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ GÖSTERECEK
Tarih: 18-03-2023 18:04:00 Güncelleme: 18-03-2023 18:04:00


Seçimlere iki aydan daha kısa bir süre kala, İktidar deprem ve sel afetlerinin hasarını en aza indirgemekle boğuşurken, Muhalefet kanadında  gel-gitler, siyaset yapmaya devam yarışı yaşanıyor. Kandil'den hükümetin düşürülmesi açıklamaları gelirken, muhalefetten de Suriye'den, Libya'dan çıkma, Doğalgaz aramalarını durdurma  imaları ayyuka çıkmış durumda.


Depremzedeler için, bir yılda evleri yapıp teslim etme açıklaması yapan hükümet kanadına karşılık, muhalefetten bu süreyi 6 aya indirme ve üstüne üstlük bedava verme vaadi, içi boş ve uygulanırlığı imkansız oy devşirme çabası olarak  görülüyor. Muhalefetin seçimi kazanması ihtimalinde, hangi çaba ile biriktirilmiş parayı, deprem evlerine harcayacağı ve bunu da bedava vereceği gerçeği merak ediliyor. Muhalefetin açıklamaları, millet için bir şey anlamaz yaklaşımı, kendi topuğuna silah sıkma ile eşdeğer bir sonuç doğuracağa benziyor. Z kuşağı diye adlandırılıp, ayrı bir  kategoriya sokulan  gençlerle yaptığımız konuşmalarda,  'deprem evlerini bedava verecek olan adaya oy vermem' serzenişi ön plana çıkıyor.


GÖKÇEK BOMBALADI
Geçenlerde, bir sosyal medya platformunda  canlı yayına çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi önceki Başkanı Melih Gökçek, CHP'lileri çok yakından ilgilendirecek açıklamalar yaptı. Piar Araştırmanın sahibi Kadir Atalay'a meydan okuyan  Gökçek; "Yiğitsen, dürüstsen, samimiysen % 2 sapma payı da sana ait olsun. Senin belirleyeceğin her türlü iddiaya hazırım. Sen kazanırsan istediğin gibi harca. Ben kazanırsam AFAD'a bağışlayacağım. makbuzunu da ortaya koyacağım. % 39 gösterdiğin seçimde Erdoğan % 52 oy aldı" dedi.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'a da  seslenen Gökçek; "18'e yapılanı 36'ya yapmış. Yazıldığı halde Meclis'e teslim edilmeyen rapor var. Raporu meclis'e verdirmeyin diye  Grup Başkanlarına yalvarmış. 500 milyonluk ağaç işinde 300 milyonluk yolsuzluk var. Olayı İzmir'den birine yıktılar. Kendisini istediği televizyonda tartışmaya davet ediyorum" diyerek meydan okudu.


HDP'ye, Sanayi ile Gençlik ve Spor Bakanlıklarını mayın ve yurtlar için verileceğini, DP'nin ise, 3 milletvekilliği alacağım diye her şeye razı olduğunu belirten Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu adaylığını Akşener'e dosyaları öne sürerek engellediğini belirtti.


'Ortalık Kel Ali'nin Bağına dönecek' diyen Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun ittifak partilerine yaklaşmak zorunda olduğunu, kendi adaylarının bir kısmını göndermek zorunda kalacağını, mevcut 134 milletvekilinden 54'ünü ittifak ortaklarına vereceğini belirtti. Yeni isimler de almak zorunda olduğunu belirten Gökçek, 20 milletvekili de FETÖ'ye söz verildi, Kaldı 60.


Aday belirleme yetkisi,60 kişilik  Parti Meclisi'nden, 18 kişilik MYK'na devredildi. Onlar da yetkiyi Genel Başkan'a devretti. Yani tek kişinin tasarrufuna geçti. Milletvekilleri listeleri açıklanmayacak diyen Gökçek, "bunu sadece Kılıçdaroğlu ve sekreterler bilecek" dedi. Adaylar kendilerini, YSK'na teslim edilince, liste ortaya  dökülünce öğrenecekler. Geçen seçimde  Merkez Yoklaması ile giren milletvekilleri, bu seçimde aday olamayacak. Ön seçim yapılması lazım, yapmıyor. 78 kişiden Veli Ağbaba, Oğuz Kaan Salıcı ve Selin Sayek Böke seçimlere girecek. Geriye kalanlar atılıyor. Bu kesin bilgidir. Diğer adayları Bakan yapacağım, 4 Bakan yardımcılıkları var diye susturuyor.
Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Murat Karayalçın Meclis Başkanı olmak istiyor. 3'ünü de reddediyor.  11 İl Başkanı Milletvekili olmak için istifa ediyor. Sadece İzmir İl Başkanı milletvekili olacak. Ankara'da yaşayan 10 Milletvekili, 10 PM üyesi, 3 Yüksek Disiplin Kurulu Üyesinden sadece Bülent Kuşoğlu kalıyor, gerisi siliniyor. Mansur Yavaş 3 milletvekilliği istiyor. Özel kalem Müdürü Yüksel Aslan ve Ertan Işık için. CHP red veriyor.  Bu defa İyi parti'den milletvekili yapma düşüncesine de iyi Parti karşı çıkıyor. Ankara'dan taşra ilçelerinden milletvekili adayı yok. Ankara'dan tek kadın aday, Aylin Nazlıaka. Şu an milletvekili olan Ulaş Karasu, Temel Karamollaoğlu yüzünden, Sivas'tan  birinci sıradan çıkartılıyor.  Kontenjan Karamollaoğlu yada onun belirleyeceği adaya tahsis ediliyor. Elazığ'da İyi Parti, CHP yada Hdp'den hangisinin aday çıkartacağı belli değil. Deniz Baykal'dan gelenler Gürsel Tekin dahil sıfırlanıyor. Afyon Gültekin Onay'a veriliyor. Cemal Enginyurt, Ordu'yu istemiyor. Karşısına Canan Kaftancıoğlu çıkıyor. Ortada olan bu durum için formül aranıyor.


İyi Parti, sağcı mı- solcu mu sorusuna; "Şu an futbolcu" diyen Gökçek, Saadet'in oy oranının da 0.4'ten 0.1'e indiğini belirtti. Gökçek; "CHP'nin bazı milletvekillerini, HDP'den aday göstereceğini" belirterek; "CHP'li milletvekilleri, listeleri YSK açıklayınca öğrenecekler" dedi.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI