Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
YENİ YILDA EN ÇOK ADALET İSTİYORUZ…
Tarih: 29-12-2022 20:41:00 Güncelleme: 29-12-2022 20:41:00


Günahıyla sevabıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2022 yılı; sınır ve sınır ötesi terör operasyonlarıyla, şehit haberleriyle, adaletsizlikle, hukuksuzlukla, ekonomik krizle, kadın cinayetleriyle, işsizlikle, yoksullukla, deprem ve maden ocağı felaketiyle geçen bir yıl oldu. Meclis'te, evde, yolda, futbol sahalarında velhasıl her yerde kavga, şiddet, sokak ve kadın cinayetleri, pandemi sürecinde yaşanan acılar 2022 yılına damgasını vurdu. En çokta yaşanan ekonomik sıkıntılar bütün kesimleri vurdu. Yoksulların ve işsizlerin sayısı ikiye katlandı. Özetle 2022 yılı dar gelirliler açısından çok sıkıntılı bir yıl oldu. Yaşanan bu olumsuz tabloya rağmen 2023 yılı için umudumuzu yitirmedik. Her şeyden önce 2023 yılı seçim yılı olacak, vaatler havada uçuşacak, umutlar yeniden tazelenecek. 2023 yılı aynı zamanda cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız.

 

2023’ün huzur, barış, sevgi ve en çokta ADALETLİ bir yıl olmasını diliyoruz. Neden adaletli yıl? Çünkü en çok ihtiyaç duyduğumuz tek şey ADALET! İnsanlar her yerde adliye koridorlarında adaletsizlikten feryat ediyor. Adalet olursa; ekonomik refah da, barış da, huzur da, sevgi ve hoşgörü de arkasından gelir. Ülke olarak, toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz, en çok eksikliğini hissettiğimiz şey, başta adalet ve hukuksuzluktur. Kavgacı, baskıcı, korkutucu bir siyasi anlayış yerine sevgi dolu, barış dolu, hoşgörülü ve iyimser olmak, toplumu da sevgi, huzur ve barış toplumu haline getirecektir.

 

Yeni yıllar hiçbir zaman umut yılı olamadı. Sadece belli bir kesim için yılbaşı akşamı mutlu olmak yetmiyor. Koskoca bir yılı bütün zorluklarıyla, acılarıyla ve üzüntüleriyle göğüsleyen insanları da düşünmeliyiz. Her ne kadar hepimizi derinden üzecek gelişmeler olsa da her ne kadar yeni yıl bir önceki yılı aratsa da gelin ADALETİ hakim kılalım. YENİ YILIN; birlik ve beraberliğimizin sağlandığı, milletimizin bir arada ve kardeşçe yaşama arzusunun doruğa ulaştığı, toplumsal dayanışma duygularımızın pekiştiği, terörden ve her türlü şiddetten uzak; adaleti, barışı, sevgiyi, huzuru, başarıyı, refahı, bolluğu ve bereketi müjdeleyen bir yıl olmasını diliyorum.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI