Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
2020 YILINI GERİDE BIRAKIRKEN
Tarih: 12-12-2020 18:09:00 Güncelleme: 12-12-2020 18:09:00


Artık 2020 yılını geride bırakıyoruz. Ancak 2020 yılı gerçekten zor bir yıl oldu. 2021 yılı ise 2020'den çok daha zor geçecek. Doğrusunu söylemek gerekirse, 2021 yılı için bir ışık göremiyorum. Çünkü faiz borçlarını ödemeye yönelik 2021 yılı bütçesi bunun en önemli göstergesi. Felaketler, doğal olaylar, teknolojik gelişmeler hemen hepsi 2020 yılına denk geldi. 2020 özellikle koronavirüs salgını nedeniyle hatıralardan silinmeyecek bir yıl oldu.


İşte ülkemizde 2020 yılına damgasını vuran olaylar: Koronavirüs pandemisi, 36 Askerin şehit olduğu İdlib saldırısı, ekonomik kriz, depremler, Sakarya'daki Havai Fişek Fabrikası'nda patlama, sel felaketi, işsizlik, yoksulluk, Meclis'teki kavgalar, toplumu ayrıştırma ve kutuplaştırma söylemleri, kadın cinayetleri, adaletsizlikler, hukuksuzluklar...


Türkiye, 17 Mart 2020'de ilk vakanın görülmesiyle birlikte koronavirüs pandemisiyle tanıştı. Bir yıla yaklaşan pandemi sürecinin sonuçları ülkemiz açısından çok ağır oldu. Bu süreç sonunda toplam vaka sayısı 2 milyona dayandı ve dünyada sekizinci sıraya yükseldik. Bunun sebebi de pandemi sürecini doğru dürüst yönetememiş olmamız. Korona ile ilgili alınan tedbirlere uyulmaması, ya da zamanında alınmayan önlemler sonucu, ülkemiz koronavirüs konusunda acı bir tabloyla karşı karşıya kaldı. Binlerce insan hayatını kaybetti, ekonomik kriz her kesimi vurdu, 400 bin esnaf kepenk kapattı, sağlık kuruluşları ve çalışanları çok büyük yara aldı ve 216 sağlık çalışanı hayatını kaybetti, milyonlarca insan işinden oldu. Eğer bu koronavirüs belasından kurtulamazsak, 2021 yılına da yine koronavirüs damgasını vuracak gibi gözüküyor. Maske dağıtımı konusunda başarısız olan siyasi iktidar, umarız aşı konusunda aynı hatayı yapmaz ve bu Covid-19 belasından bir an önce kurtuluruz.


Her yeni yıl geldiğinde umutlarımız da tazelenir ama o umutlarımız bir türlü gerçeğe dönüşmez. Hatta her defasında bir önceki yılı mumla arar duruma geliyoruz. Hep zor süreçten geçiyoruz diyoruz. Ama ne bu zor süreçler bitiyor, ne de sorunlarımız çözüme kavuşuyor. Her yıl sorunlarımız hep bir sonraki yıla katlanarak aktarılıyor. Aslında yaşadığımız sorunlar bellidir ve de çözümsüz değil. Yeter ki, siyasi irade iktidarıyla, muhalefetiyle yüzünü ülkenin sorunlarına çevirsin. Siyasi çekişmelerden bugüne kadar ne ülkeye, ne de millete hayır gelmedi. Her yıl tazelenen umutlarımız, beklentilerimiz yine yeni yıla kaldı. Umarız 2021 yılı hepimiz için uyanma, sorgulama, silkinme sorunların çözülme yılı olur. Hepsinden önemlisi de bu koronavirüs belasından bir an önce kurtulur yeniden eski hayatımıza geri döneriz.
Elbette bu günler de geçecek. Yine dost kahveleri içilecek, sevgililer sahillerde yürüyecek, yaşlılar sokakta, çocuklar parklarda özgürce ve özlemle oynayacak, uzak kalıp gidemediğimiz dostlarımızı ziyaret edecek, yakınlarımıza sarılacak ve hayata kaldığımız yerden devam edeceğiz. Onun için karamsar olmayalım ve umutlarımızı da yitirmeyelim. 2021 yılının; birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, milletimizin bir arada ve kardeşçe yaşama arzusunun doruğa ulaştığı, toplumsal dayanışma duygularımızın geliştiği, terörden, her türlü şiddetten ve felaketten uzak; adaleti, barışı, sevgiyi, huzuru, başarıyı, refahı, bolluğu ve bereketi müjdeleyen bir yıl olmasını diliyorum...





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI