Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
BU MİLLET ZULÜM ÜSTÜNE ZULÜM YAŞADI...
Tarih: 25-10-2020 16:56:00 Güncelleme: 25-10-2020 17:11:00


Bu millet; 1980 öncesi ve sonrası anarşi ve darbeler dönemiyle zulüm üstüne zulüm yaşadı ve bunların izleri ise hala silinmiş değil. 2000'li yıllardan sonra da devlet yönetiminde akıl almaz yanlışlar ve hatalar yapıldı. Yargı ve basın tarafsızlığını yitirdi, TBMM By-Pass edildi. Anayasa rafa kaldırıldı, hukuk katledildi, adalesizlik ve haksız uygulamalar ayyuka çıktı. Ne yazık ki adaleti sokaklarda ve yollarda arar duruma geldik. Öyle bir hal aldı ki, insanlar "adalet" diye haykırmaya başladı.

 

Devleti ortak akılla yönetmenin yerini, tek adama dayalı, şeffaf olmayan bir anlayış aldı. Huzurlu, güvenli, refah düzeyi yüksek bir toplum hedeflenirken, her geçen gün daha da yoksullaşan, işsiz sayısı artan, "askıda ekmeğe" muhtaç edilen bir toplum haline geldik. Cumhuriyet döneminin fabrikaları bir bir satıldı, doğal kaynakları talan edildi. Elde avuçta hiçbir şey kalmadı.

 

Bizlerden çok, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği karartıldı. 18 yılda eğitim ve kültür tamamen çöktü, yüksek öğrenim görmüş gençler yarınından umudunu kesti. Ülke bugüne kadar hangi sorunların çözümüne yönelik vizyonla yönetildi ki, şimdi kalkmış ülkeyi 2023 yılı vizyonuna taşıyacaksınız? 2002 yılında milletin karşısına "yoksullukla, yolsuzlukla ve yasaklarla" mücadele edilecek diye çıkıl da ne oldu? Tam tersine üç "Y" lere yenileri eklendi.

 

 Dikkat ediyorum da; bu milletin sırtından yoksulluk, işsizlik ve geçim sıkıntısı hiç eksik olmadı. Bu kamburu hep sırtında taşıdı. Yıllardır bu sorunlarla boğuşarak ve daha da katlanarak bugünlere gelindi. Yolsuzluk, rüşvet, yalan, talan, adam ayırma, adam kayırma anlayışı tavan yaptı. Haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik milleti canından bezdirdi. Şiddetten beslenir hale geldik. Toplum ötekileştirildi, her vesileyle milli bayramların kutlanmasına çeşitli bahanelerle kısıtlama getirildi, siyaset; camiye, kışlaya, okula ve sağlığa sokuldu. Devlette liyakat denen bir şey kalmadı. Ne doğru dürüst demokratik bir hukuk devleti olabildik, ne de tam anlamıyla özgür bir toplum olabildik.

 

Peki, millet olarak yaşanan bu sorunlardan, dertlerden, acılardan, haksızlıktan, yoksulluktan, işsizlikten ne zaman kurtulabileceğiz? Vallahi sizi bilmem ama benim hiç umudum kalmadı. Her geçen gün demokraside, hukukta daha da geriye giden bir Türkiye, her geçen gün daha da yoksullaşan ve yaşadığı acıları her geçen gün artan bir millet var! Artık vaatler ve 2023 yılı hedefi milletin karnını doyurmuyor!





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI