Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
YAŞANABİLİR BİR ANTALYA İSTİYORUZ
Tarih: 17-11-2022 16:03:00 Güncelleme: 17-11-2022 16:03:00


Antalya'da yaya geçitlerinin ve durakların ne işe yaradığını birileri çıkıp anlatsa da biz de öğrensek. Yaya geçitlerinde her yıl yüzlerce trafik kazası oluyor, onlarca insan hayatını kaybediyor. Yapılan hız kesici kasisler belli olmadığından çoğu zaman trafik kazalarına yol açıyor. Bu da Antalya'nın trafik ve belediye denetiminden ne kadar yoksun olduğunu gözler önüne seriyor.

 

Yaya geçitlerinde aracını yavaşlatarak yayaya yol veren kaç kişi çıkar? O yol verenler de  insanlıktan ve uygarlıktan nasibini almış olanlardır. Bazı duraklar öyle biçimsiz yere yapılmış ki, ne toplu taşıma araçları yanaşabiliyor, ne insanlar bu duraklardan yararlanabiliyor. Pek çok durağın yanı başında çöp konteynırı. Kaldırımlar ekmek büfelerinden, masa ve sandalyeden, tezgahlardan geçilmiyor. Kaldırımların üzerinde taksi durağının ne işi var? Toplu ulaşım durakları zaten araçların otoparkı haline gelmiş. O kadar rahat park yapıyorlar ki sanki babalarının çiftliği! Ne denetleyen var ne ilgilenen. Tam bir başıboşluk yaşanıyor.

 

Bu çarpıklıklar neden görülmez? Bu kafayla mı Antalya'yı  "marka kent" yapacaksınız? Önce Antalya'yı yaşanabilir güvenli, kentlilik bilinci gelişmiş, ulaşım, otopark ve trafik sorunu çözülmüş, kaldırımlarında rahatlıkla yürünebilen bir kent haline getirin, ondan sonra Antalya'yı marka kent yapmaya karar verin! Konyaaltı'nın dışında hangi projeyi hayata geçirdiniz? Düden gibi çok önemli bir proje hala atıl vaziyette duruyor. Doğru dürüst yol yok, trafik deseniz tam bir rezalet. Altyapı yerinde sayıyor, çarpık yapılaşma bütün hızıyla devam ediyor. Yol kenarları, cadde ve sokaklar otoparka dönüşmüş. Artık vatandaş olarak yaşanabilir bir Antalya'yı görmek istiyoruz...





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI