Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
TRAFİK VE OTOPARK SORUNU!
Tarih: 29-12-2022 16:59:00 Güncelleme: 29-12-2022 16:59:00


Türkiye'de araç sayısı arttıkça şehirlerin cadde ve sokakları otopark mezarlığına döndü. Bazı kentlerde araç sayısı nüfustan fazla. Araç sayısının hızla arttığı illerden biri de Antalya. Turizmin başkenti Antalya da araç sayısı arttıkça, kentin cadde ve sokakları da otopark mezarlığı haline geldi. Antalya'nın trafik, altyapı, yol, otopark, imar, çevre, ulaşım, kapalı pazar yeri, kaldırım işgalleri gibi çok önemli sorunları var. Ama bugün için en önemli sorunu trafik ve otopark. Her iki sorun da insanları çileden çıkarmaya yetiyor. Yağmurlu havalarda tam bir kabus yaşanıyor. Araçların park yasağına uymaması, otopark sorununu ikiye katlıyor. Toplu taşıma araçlarına ait duraklar, kaldırımlar, cadde ve sokaklar otoparka dönüşmüş durumda. Kaldırımda, yol kenarında taksi durağının ne işi var? Acaba böyle bir görüntü dünyanın hangi kentinde var? Özellikle trafiğin yoğun olduğu Güllük-Sigorta, Demirciler İçi, Doğu Garajı, Üç Kapılar, eski otogar ve çevresi, Burhanettin Onat Caddesi, Tekelioğlu Caddesi, Tonguç Caddesi ile tüm cadde ve sokaklardaki durak ve yol kenarları özel araçların otoparkı haline gelmiş. Bu yüzden çoğu zaman trafik tıkanıyor, toplu taşıma araçları duraklara yanaşmakta zorluk çekiyor.

 

Peki, neden park yasağının önüne geçilemiyor? Kamera sistemine geçildikten sonra sahada görev yapan trafik polisi sayısında büyük oranda azalma oldu. Hatta trafiğin en yoğun olduğu saatlerde, trafik polisine rastlamak mümkün değil. Bu durumu gören sürücüler, başta park yasağı olmak üzere birçok kuralı ihlal etmekte en küçük bir tereddüt göstermiyorlar.

 

 Eskiden kavşaklarda, caddelerde, köşe başlarında düdük çalan trafik polisleri vardı. Şimdi o sahada görev yapan trafik ekiplerini doğrusu mumla arıyoruz. Yeterli denetim olmayınca, Antalya'da park yasağının da önüne geçilemiyor. Yanlış park ve park yasağı öyle bir hal almış ki, kavşak ve üst geçit girişlerine hatta utanmasalar tramvay hattına bile park yapacaklar.

 

Sadece duraklar değil, tüm yol kenarları otoparka dönüşmüş durumda. Bakıldığında, Antalya tam anlamıyla "otopark mezarlığı" görünümünde… Antalya'yı otopark mezarlığından kurtaracak tek çözüm, kentin muhtelif bölgelerine çok katlı otoparklar yapılması ve denetimin sürekli hale getirilmesiyle mümkün olabilir. Acaba Antalya'yı yönetenler, kentin bu görünümünden hiç mi rahatsız olmuyorlar, makamlarına gelip giderken trafiğe hiç mi takılmıyorlar?  Neden yeterli denetim yapılmıyor? Denetimin yapılmasını engelleyen bir neden mi var? Doğrusu Antalya'da bu soruların cevabını hala bulabilmiş değiliz! 

 

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
1- Trafiği rahatlatmak için, kentin muhtelif semtlerinde çok katlı kapalı otoparklar yapın,
2- Yoldan geniş orta refüjleri daraltın, kavşaklara yeni düzenlemeler getirin,
3- Yol kenarlarına sağlı sollu park yapan araçlara park yasağı getirin ve sürekli denetleyin.
4- Hızla yeni yolların açılmasını sağlayın...

 

Antalya'nın sorunları elbette çözümsüz değil, yeter ki bu sorunları çözecek irade fazla değil sadece bu çözüm önerilerini hayata geçirsin, ondan sonra bakın bakalım Antalya'nın başta trafik ve otopark sorunu çözülüyor mu, çözülmüyor mu?





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI