Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
YENİ HEDEFLERE DOĞRU…
Tarih: 11-01-2023 16:16:00 Güncelleme: 11-01-2023 16:16:00


Ekonomik kriz devam ediyor. 2023 yılı, 2022’den çok daha zor geçecek. Artık her vesileyle 15 Temmuz'la yatıp kalkmanın bir anlamı yok! Bu hain darbe girişiminden herkes gereken dersi fazlasıyla aldığını düşünüyorum. Halen FETÖ ve benzeri örgütlerin devlet içinde yeniden yapılanma hayali kuranlar varsa, onlara göz yumulmamalıdır. Artık ülkemizin ve milletimizin geleceği için iktidarıyla, muhalefetiyle yeni hedefler belirlenmelidir. Bunu yaparken ötekileştirmeye yönelik söylemlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Devlet kurumlarında bir daha FETÖ ve benzeri örgütlerin yapılanmasına asla izin verilmemelidir. Devlet içinde böyle bir yapılanma Türkiye'nin sonu olur!

 

Başta terör örgütleri olmak üzere, cemaat ve tarikatlarla ilişkilerde siyasi iktidara, muhalefete, yöneticilere, yargıya, emniyete, kanaat önderlerine, gazetecilere, yazarlara, din adamlarına, sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir. Devletin asli görevi; adalet, hak, hukuk çerçevesinde suçlu ile suçsuzu, haklı ile haksızı, zalim ile mazlumu ayırt ederek toplumsal barışı, huzuru ve kardeşliği pekiştirmek olmalıdır. Bunu yaparken birilerini kayırmak, birilerini zayıflatmak veya aşağılamak amacı taşımamalıdır.

 

İşte o zaman millet olarak, bu topraklarda vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birliği adına; huzurlu, refah içinde ve herkesin aynı ideal, aynı ülkü, aynı bayrak altında yaşayacağı yeni bir hedefe doğru yol alırız. Birbirimizi karalamakla, yaralamakla bir yere varamadık. Ülkemizin çözüm bekleyen sorunları var. Başta ekonominin düzlüğe çıkması gerekir. İşsizlik ve geçim derdi can yakıyor. Toplumun geleceği için çok kapsamlı tasarrufa gidilmelidir. Bu tasarruf tepeden tırnağa olmalıdır. Bir yanda saltanat, diğer yanda sefalet olmaz. Amaç yeni zenginler yaratmadan çok, mevcut zenginliği toplumun tüm kesimlerine yaymak olmalıdır. Yani refahın tüm toplum kesimine yayılması hedeflenmelidir. Artık siyaset kurumu yeni hedeflere doğru yol almalıdır.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI