Bugun...


Aile Hekimi Dr. Ozan UZKUT

facebook-paylas
COVİT 19'UN BANA ÖĞRETTİKLERİ
Tarih: 05-04-2020 15:51:00 Güncelleme: 05-04-2020 15:51:00


Artık dünya eski dünya değil, COVİD19'dan sonra gerçekler çok değişti. Tüm dünya insanında farklı şeyler öğretmiş olabilir ama bana öğrettikleri şunlar Ozanca farklılıklarla…

Artık ABD dahil dünyada süper güç diye bir şey yoktur, ufacık virüs tüm dünyayı dize getirebilir.

Her şeye hazırlıklı olmak önemlidir ve milyonlarca insanın hayatını kurtarabilir. Hazırlıklı ve deneyimli ülkeler, zor zamanlarda harcamak üzere bir miktar para ayırabilen ülkeler ayakta kalma şansına çok daha fazla sahiptir.

Sağlık çalışanları en profesyonel futbolculardan daha değerlidir. Onları dövmek, hakaret etmek en büyük hatadır, onlar olmazsa hiç bir umudumuz kalmaz.

Avrupa Devletleri ve Avrupa Birliği bir masal ve bir balondan ibarettir, hiç bir değeri önemi yoktur. Boşuna girmeye çalışmayalım, bize bir faydaları olmaz. Onlar abarttığımız kadar gelişmiş ve modern değiller.

Savaşlara hayır diyenler çok haklılar... Ama en büyük savaş insanın hayatta kalmak için yaptığı savaştır ve bu savaşta tüm ülkeler dost olup birlik olmak zorundadır, yoksa insanlık yok olup gidebilir.

Çocuklar hayatın en önemli argümanıdır. Her şey onlar için olmalı, onları yaşatamazsak dünyada insan nesli her an sona erebilir.

Petrol, kullanılacak ortam olmadığında hiç bir işe yaramaz... En değerli şey, ne petrol, ne altın, ne de dolardır, en büyük servet sağlıktır.

En çaresiz durumlarda dahi "İnsan" denen yaratık fırsatçı ve acımasızdır... O yüzden kimseye yakın olmamak ama çok da uzaklaşmamak lazımdır. Çok da güvenmeyeceksin, her an satabilir.

En çok ihtiyaç duyulan şey tuvalet kağıdı, hayatımızdaki önemli değerlerden bir tanesidir.

Sosyal medya önemlidir ancak, doğru ve güvenilir haber hala çok zor elde edilir. İyi kullanıldığında bizleri yeteri kadar paniğe götürebilir veya gereksiz bir rehavete sokabilir.

Artık hayvanların, hayvanat bahçelerinde neler hissettiğini biliyoruz.. Onları özgür kılmak ve gerçek vatanlarında yaşamlarına saygı duyarak yaşatmalıyız, kafese kapatılmak en büyük işkence, açlıktan bile kötü…

Bu günün çocuklarının internet ve televizyon olmadan yaşayamayacaklarını artık net bir şekilde biliyoruz.. Onlar için olmazsa olmazlar, sokağa çıkmamak umurlarında bile değil.

Bilgisayar mühendisliği başta olmak üzere tüm mühendislikler çok önemli yeter ki insanı öne alan yapıtlar meydana getirsinler.

Sağlık çalışanlarının ne kadar yalnız olduklarını ve işlerinden asla vazgeçmediklerini artık çok iyi biliyoruz. En çok ihtiyaç duyduğumuz anda bile onların kıymetini bilmiyoruz, onların isteklerine kulak tıkıyoruz sonra da niye bize bakmıyorlar diye kafa tutup şiddet kullanıyoruz.

Çocuk eğitiminde artık "özgürlük" çok önemli bir faktördür. Okulun değil bilginin çok önemi var, çocuklara gerekli alt yapı ve imkan verilirse okul olmadan da çok şey yapabilir. Kendilerini geliştirebilir.

Zenginlerin, yardım severliğinin ne anlam taşıdığını ya da taşımadığını artık net bir şekilde biliyoruz. Eğer vergiden düşmeyecekse veya verdikleri yerden kaz beklentisi yoksa bir kaç istisnası hariç hiç bir kimseye zırnık vermiyor. Kendi bencillikleri içinde yaşamayı tercih ediyorlar.

Papazların ve din adamlarının aslında hiç bir işe yaramadıkları çok iyi anlaşılmıştır. Tüm dinler ve din adamlarının boş insanlar olduklarını,  insanlık için hiç değer taşımadığını bu olay ortaya koymuştur. Bence de çoğu milletin sırtından geçinen hiç bir işe yaramayan kişilerdir.

El sıkışmanın ve öpüşmenin ne kadar değerli olduğu artık tartışılmaz eylemlerdir. Dolayısıyla sarılmayı özledik, şu hastalık bitse de doyasıya sarılsak diye dört gözle bekliyoruz.

İnsanların tüm gezegenler için ne kadar lüzumsuz canlılar olduğu net bir şekilde ortaya çıkmıştır. İnsanlar olmasa da bu dünyada yaşam sürer belki de çok daha güzel olur her şey. Bence bu bize bir uyarı idi. Doğaya saygısızlık edersek doğa her an bizi yok edebilir, biz doğadan güçlü değiliz.

İnsanlık tüm modern yaşamına, gelişmişliğine rağmen, yaygın bir hastalık karşısında ne kadar savunmasız olduğunu anladı. Tıp konusunda hastalıklar konusunda, pandemi konusunda 100 yılda hiç bir gelişme kaydedememişiz. Hala aynı tedavi yöntemini kullanmak istiyoruz(iyileşenlerin kanından antikor üretmek)…

Politikacıların gerçek yaşamda ne kadar lüzumsuz oldukları çok net anlaşılmıştır. Hepsi yalancı, çıkarcı, menfaatçi kişiler, hiç birine güvenilmez, insan sadece kendi imkanları ve gücü ölçüsünde ayakta kalabilir bir de şansı...

Artık sağlığa, savaştan, binadan, yoldan, festivaller ve eğlenceden çok daha fazla yatırım yapılmalıdır.

Yoksa bir dahaki sefere bu kadar şanslı olmayabiliriz...
(Ozanca Sağlık Mobbing Politika kitabımdan)





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI